Mainos

Amerikkalainen valtuuskunta neuvottelee Pakistanissa

Amerikkalainen sotilasvaltuuskunta on saapunut Pakistaniin neuvottelemaan amerikkalaisten kaavailemasta operaatiosta Afganistanissa.

Yhdysvaltain suurlähetystö vahvisti tänään tiedon valtuuskunnan tulosta, mutta ei antanut muita tietoja. Valtuuskunnan tulosta ei kerrottu etukäteen.

Amerikkalaisvaltuuskunnan uskotaan pyrkivän selvittämään, kuinka pitkälle Pakistan on valmis menemään sotilaallisessa yhteistyössä operaatioissa, joita Yhdysvallat suunnittelee Afganistanin maaperällä.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf (kuvassa) sanoi televisiopuheessa viime viikolla, että Yhdysvallat on pyytänyt saada käyttää Pakistanin ilmatilaa sekä ehdottanut tiedustelutietojen jakamista Pakistanin kanssa.

Pakistan on luvannut täyttä yhteistyötä Yhdysvaltojen yrittäessä tavoittaa terroristit, jotka ovat syypäitä New Yorkissa ja Washingtonissa tehtyihin iskuihin.

Pakistanilla on pitkä yhteinen raja Afganistanin kanssa. Aiemmin Pakistanilla on myös ollut läheiset suhteet Afganistania hallitsevaan Taleban-liikkeeseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.