Mainos

Amerikkalainen telejätti lupaa korvauksia sähköpostiasiakkaille

Joukko Verizon Communicationsin asiakkaita nosti aiemmin ryhmäkanteen yhtiötä vastaan. Kanteen mukaan yhtiön päätös ottaa käyttöön tehokkaammat palomuurit vaikeutti merkittävästi asiakkaiden sähköpostiliikennettä.

Amerikkalainen Verizon Communications tarjoaa sovitteluratkaisua sähköpostiliikennettään koskevaan ryhmäkanteeseen. Etenkin eurooppalaiset ja aasialaiset asiakkaat ovat valittaneet, että Verizon rajoitti heidän sähköpostiliikennettään syksyn 2004 ja kevään 2005 välillä. Yhtiö lupaa nyt maksaa heille nimellisen korvauksen.

Verizon on taistellut alati lisääntyviä roskaposteja ja viruksia vastaan tehokkaammilla palomuureilla. Ryhmäkanteen mukaan yhtiö asetti niitä syksyllä 2004 maantieteellisin perustein ja sillä seurauksella, että kaikenlaisten ulkomaisten internetosoitteiden liikenne alkoi takkuilla. Se aiheutti harmaita hiuksia lukuisille Yhdysvalloissa toimiville eurooppalaisille, yhtä lailla yksityishenkilöille kuin yrityksille ja edustustoille.

- Se oli lähetystölle suuri ongelma, ministerineuvos Pekka Voutilainen Suomen Washingtonin suurlähetystöstä kertoo.

- Postituslistallamme on useita Verizonin asiakkaita, jotka eivät enää pystyneet saamaan postejamme.

Yksi ryhmäkanteen puuhamiehistä on englantilainen asianajaja, joka sanoo liiketoimiensa kärsineen sähköpostien takkuilusta.

Ei myönnä, mutta korvaa kuitenkin

Ryhmäkanteen mukaan Verizon ei puuttunut kasaantuviin asiakkaiden valituksiin riittävän tehokkaasti. Kalifornialaiseen tuomioistuimeen jättämässään vastineessa Verizon ei myönnä virheitä vaan puhuu "oletetuista" sähköpostien häviämisistä.

Yhtiö kuitenkin tarjoutuu maksamaan korvauksia tärkeitä sähköposteja lokakuun 2004 ja kesäkuun 2005 välisenä aikana menettäneille asiakkailleen. Korvauksen enimmäismäärä on 28 dollaria asiakasta kohti. Asianajokulut mukaan lukien yhtiö joutuu pulittamaan miljoonia dollareita.

Verizon on tällä hetkellä Yhdysvaltain suurin televiestintäyritys. Konsernin kokonaismyynti oli viime vuonna noin 75 miljardia dollaria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.