Mainos

American Airlinesin peruutukset jatkuvat

American Airlinesin peruutusrumba jatkuu. Yhtiön mukaan Yhdysvalloissa peruttiin tämän päivän aikana 595 lentovuoroa.

Peruutukset alkoivat tiistaina, ja yhtiö on joutunut pitämään maassa jo yli 3 000 lentoa. Ainakin 250 000 matkustajaa on menettänyt lentonsa ongelman vuoksi. Matkustajat ovat olleet erittäin turhautuneita tilanteeseen.

American Airlines laskee puolestaan, että se menettää peruutusten vuoksi kymmeniä miljoonia dollareita.

Yhtiön mukaan syynä ovat Yhdysvaltain ilmailuhallituksen FAA:n määräykset MD-80-koneiden sähköjärjestelmien tarkastuksesta ja korjauksista.

Ilmailuhallinto on puolustautunut sanomalla, että alun perin määräys tarkastuksista annettiin jo puolitoista vuotta sitten, joten lentoyhtiöillä olisi pitänyt olla riittävästi aikaa varautua.

Muillakin amerikkalaisilla lentoyhtiöillä on MD-80-koneita, mutta ei niin monta kuin American Airlinesilla. Sen koneista kolmannes on tätä tyyppiä.

American Airlines on osa One World -lentoyhtiöallianssia, johon myös Finnair kuuluu. Finnairilta kerrotaan, että peruutukset ovat vaikuttaneet myös useisiin suomalaismatkailijoihin.

Lisää talousvaikeuksia

Tuska lentorintamalla jatkuu muutenkin. Jo neljäs amerikkalainen halpalehtoyhtiö on hakeutunut konkurssisuojaan. Frontier Airlines ilmoitti tänään hakevansa suojaa velkojiltaan.

Viime viikolla konkurssisuojaan hakeutuneet halpalentoyhtiöt ATA Airlines, Skybus ja Aloha Airgroup lopettivat samalla toimintansa, mutta Frontier aikoo jatkaa lentojaan.

- Nyt meillä on aikaa ja lain suoja, jota tarvitsemme lisärahoituksen hankkimiseksi, selitti yhtiön pääjohtaja Sean Menke.

Lentoyhtiöiden taloutta rassaavat hurjasti nousseet polttoaineiden hinnat sekä luottomarkkinoiden kiristyminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.