Mainos

Amer Sports vähentää 400 työntekijää Ranskassa

Amer Sports vähentää 400 työntekijää Salomon-tytäryhtiöstään Ranskassa. Uusi omistaja hakee synergioita tytäryhtiöiden väliltä.

Amer Sports vähentää 400 työntekijää urheiluvälineitä valmistavasta Salomon-tytäryhtiöstään ensisijaisesti Ranskassa. Yhtiö tavoittelee toimilla 40 miljoonan euron vuotuisia säästöjä vuoden 2008 loppuun mennessä.

Salomonilla on kaikkiaan noin 2700 työntekijää, joista 1800 työskentelee Annecyssa ja Rumillyssa Ranskan Alpeilla.

Amer Sports kertoi tehneensä uudelleenjärjestelyistä noin 50 miljoonan euron kustannusvarauksen vuoden 2005 tilinpäätökseensä. Uudelleenjärjestelyillä ei kuitenkaan uskota olevan merkittävää vaikutusta yhtiön tulokseen kuluvalla tilikaudella.

- Nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä kilpailukykymme varmistamiseksi ja tulevaisuuden kasvupohjan rakentamiseksi. Teemme parhaamme auttaaksemme työpaikkojen vähennyksen kohteeksi joutuvia henkilöitä sijoittumaan uusiin tehtäviin, Salomonin toimitusjohtaja Jean-Luc Diard sanoo Amer Sportsin pörssitiedotteessa.

Amer osti Salomonin syksyllä Adidakselta noin 485 miljoonalla eurolla. Toukokuussa julkistettu kauppa saatiin päätökseen lokakuussa EU:n kilpailuviranomaisten hyväksyttyä sen.

Kauppaan sisältyivät Salomonin ohella tuotemerkit Mavic, Bonfire, Arc' Teryx ja Cliche'. Kaupan myötä Amer Sports nousi maailman johtavaksi urheiluvälinevalmistajaksi.

Suksienvalmistusta Itä-Eurooppaan

Nyt ilmoitetut henkilöstövähennykset osuvat vain Salomon-tuotemerkin osalle. Osana uudelleenjärjestelyjä Amer Sports yhdistää Salomonin ja Atomicin laskettelusuksien ja -kenkien tuotantoprosesseja. Molempien tuotemerkkien olemassaolo jatkuu kuitenkin entisellään.

Salomonin Ranskan tehtaalla tehdään uudistuksen jälkeen lähinnä vain kilpasuksia ja uuden teknologian suksia, ja muut tehdään esimerkiksi Itävallassa, Romaniassa tai Bulgariassa.

Amerin toimitusjohtajalle Roger Talermolle Salomon on tuttu talo, sillä ennen Amer-uraansa hän työskenteli Salomonin Pohjois-Euroopan johtajana.

Salomonin ja Atomicin ohella Amerin tuotemerkkejä ovat muun muassa Wilson, Suunto ja Precor. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna hieman yli miljardi euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.