Mainos

Älykkäät elävät pidempään

Älykkäämmät ihmiset elävät pidempään kuin ne, joilla on alhainen älykkyysosamäärä. Tämä selvisi tuoreessa tutkimuksessa, jossa tutkittiin miljoonaa ruotsalaista varusmiestä.

Tyhmillä kuoleman riski on suurempi kuin niillä ihmisillä, joilla on korkea älykkyysosamäärä. Heille tapahtuu enemmän onnettomuuksia, he saavat enemmän sydänkohtauksia ja tekevät useammin itsemurhan.

Kun tutkimuksessa verrattiin älykkäimpiä tyhmimpiin, selvisi, että tyhmimmät joutuivat kaksi kertaa useammin onnettomuuksiin kuin älykkäimmät. Tyhmimpien todennäköisyys kuolla myrkytykseen oli kuusinkertainen verrattuna älykkäimpiin.

Selittäviksi tekijöiksi tutkijat nimesivät koulutuksen ja elämäntavat. Älykkämmät olivat koulutettuja, söivät hyvin, liikkuivat ja joivat alkoholia kohtuullisesti.

Älykkäämmät myös prosessoivat tietoa paremmin, joten heidän tilannearvionsa esimerkiksi liikenteessä olivat parempia. Älykkäämmät myös asuivat todennäköisemmin turvallisilla alueilla kuin vähän koulutetut.

Tutkimuksessa analysoitiin vuosina 1950-1976 syntyneiden ruotsalaismiesten tietoja. Älykkyyttä arvotettiin Ruotsin armeijan teettämien kognitiivisten testien perusteella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.