Mainos

Aluehallintovirasto suitsii vastentahtoisesti virkamiesten kestitystä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto aikoo tarkentaa työntekijöilleen virkamiesten kestitystä koskevia ohjeita.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi tammikuussa, että useat rakennusliikkeet ovat tarjonneet alaa valvoville työsuojeluvirkamiehille vapaamuotoista ohjelmaa ja kestitystä sisältäviä tilaisuuksia.

Työsuojelun vastuualueen johtajan Kaarina Myyri-Partasen mukaan vapaamuotoinen yhdessäolo on ollut kohtuullista ja hyvän virkamiestavan mukaista. Hän perustelee tilaisuuksia työturvallisuuden kehittämisellä.

Johtaja aikoo kuitenkin tarkentaa kestitysohjeistuksia. Syyksi hän kertoo sen, että MTV3 on uutisoinut tilaisuuksista.

- Kaikille vastuualueen virkamiehille tarkennetaan vielä ohjeita vastaaviin tilaisuuksiin liittyvän vapaamuotoisen ohjelman vastaanottamisesta niin, että julkisuudessa ei voi syntyä harhaanjohtavaa kuvaa työsuojeluvalvonnan puolueettomuudesta.

Myyri-Partanen ei kuitenkaan kysyttäessä selventänyt, millaisia tarkennukset käytännössä ovat.

"Muissa ryhmissä ei tehdä samanlaista kehittämistyötä"

Useat henkilöt viraston sisältä ovat kommentoineet 45 minuuttia -ohjelmalle, että muissa ryhmissä kestitykseen on suhtauduttu selvästi pidättyväisemmin kuin rakennusalaa valvovassa rakennustiimissä.

Myyri-Partanen selittää tätä sillä, että muilla aloilla ei tehdä samanlaista kehittämistyötä kuin rakennusalalla.

- Siten vastaavia tilaisuuksiakin on järjestetty satunnaisemmin. Niihin ovat kuitenkin tarkastajamme osallistuneet vastaavalla tavalla.

"Edelläkävijöiden" kestitykseen suhtaudutaan suopeammin

Myyri-Partasen mukaan tilaisuudet ovat olleet osa rakennusalan "edelläkävijäyritysten" kanssa tehtävää yhteistyötä. Johtaja kehuu isoja rakennusliikkeitä niiden panoksesta työturvallisuuden kehittämisessä ja nostaa esille tapaturmien määrän vähenemisen näissä yrityksissä.

Vieraanvaraisuuteen suhtaudutaankin eri tavalla, jos kyseessä on heikompi toimija.

- Kestitystä ja vieraanvaraisuutta koskevaa ohjeistusta täytyy peilata suhteessa toimintaan. Esimerkiksi ongelmatyöpaikkoja tarkastettaessa on suhtauduttu ja suhtaudutaan hyvin pidättyväisesti vieraanvaraisuuteen niin rakennus- kuin muillakin aloilla, Myyri-Partanen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.