Alonsolla kovat puheet avausmutkan kolarin jälkeen – "Olisimme taistelleet voitosta!

Fernando Alonso oli täysin varma, että hän tekee paluun palkintopallille, mutta kaikki suli avausmutkaan.

Kahdeksannesta ruudusta Valtteri Bottaksen takaa startannut Alonso sai häikäisevän lähdön ja ampaisi avausmutkassa jo kärkitaistoon. Kun Kimi Räikkönen, Max Verstappen ja Sebastian Vettel osuivat yhteen, Alonso oli avausmutkassa silmänräpäyksen ajan kolmantena. Sitten Räikkösen ja Verstappenin "kelkka" kolasi Alonson mukanaan.

– En nähnyt paljon mitään. Olin väärässä paikassa väärään aikaan. Tässä kisassa oli paljon toiveita, olemme märällä vahvoja, Alonso harmitteli.

– Startti oli aivan uskomaton autoltani, liikkeellelähtö oli todella hyvä. Tämä on nyt menetetty mahdollisuus, hän jatkoi.

Startti: In-car 1:34


Alonso jatkoi vielä kolarin jälkeen matkaansa, mutta auto sai niin suuria vaurioita, ettei hänen ollut järkeä jatkaa. Espanjalaisella oli kuitenkin täysi varmuus siitä, että palkintosija olisi irronnut.

– Se oli sataprosenttisen varmaa. Kyse oli lähinnä siitä, olisimmeko pystyneet taistelemaan voitosta, Alonso pamautti.

Alonson jatko on myös kuuma keskustelunaihe. Nyt kun McLaren vaihtoi moottorintoimittajakseen Renault'n hänen odotetaan jatkavan.

– Olen koko ajan sanonut, että odotan tiimin päätöstä. He ilmoittivat nyt projektinsa tuleviksi vuosiksi, katson sen yksityiskohdat läpi. Minulla on ollut fantastiset kolme vuotta täällä ilman tuloksia, toivottavasti pystymme tekemään diilin, Alonso totesi.

Lue myös:

    Uusimmat