"Kilpailijan uhkapeli" kostautui karulla tavalla – Kimi Räikkönen koki kovan kohtalon

Kimi Räikkönen oli F1-kaudella 2005 MM-sarjan kakkonen. Yksi suomalaisen kauden suurimmista pettymyksistä nähtiin Nürburgringillä ajetussa Euroopan GP:ssä, jossa hänen kisansa päättyi tylysti.

McLarenilla ajanut Räikkönen johti kisaa, kun viimeinen kierros käynnistyi. Hänen autonsa oikea eturengas oli kuitenkin heikossa kunnossa, ja kakkosena ollut Renault’n Fernando Alonso otti kiinni suomalaista.

McLaren päätti lopussa, ettei se ota Räikköstä varikolle vaihtamaan renkaita, ja tuo ratkaisu koitui Jäämiehen kohtaloksi. Räikkönen koki näyttävän rengasrikon ennen viimeisen kierroksen ensimmäistä mutkaa, ja hänen kisan oli paketissa.

Voittoa juhli Alonso, joka vei lopulta MM-tittelin 21 pisteen erolla ennen Räikköstä.

F1-sarja on fiilistellyt lokakuussa tapahtuvaa paluuta Nürburgringille julkaisemalla videon Räikkösen rengasrikosta.

– Tämä on fantastisin päätös F1-kisalle. Räikkönen on todellisen paineen alla. Rengas lähtee irti! Hän menee juuri ohi BAR-tallin autosta, tunnelmoi selostaja James Allen videolla.

– Sanoin, että hän olisi päässyt palkintopallille, mikäli hän olisi tullut varikolle. Sen sijaan hän ei saa yhtään mitään. Ron Dennis (McLarenin tallipäällikkö) ei voi uskoa tapahtunutta. Räikkösen sisäinen kilpailija halusi voiton. Hän halusi pysyä radalla, mutta maalaisjärjen perusteella hänen olisi pitänyt tulla varikolle. He eivät tehneet niin, jatkoi Allen.

– Kilpailijan uhkapeli, totesi asiantuntija Martin Brundle vieressä.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat