Ex-kuski surkuttelee Räikkösen kohtaloa – "Isoin rangaistus koskaan"

Entinen F1-kuljettaja Mark Webber harmitteli Kimi Räikkösen saamaa "palkintoa" Singaporen GP:n nappilähdöstä.

Räikkönen ampaisi nelosruudusta loistavasti liikkeelle ja oli nousemassa taisteluun ykkössijasta, kunnes paalulta lähtenyt Sebastian Vettel vaihtoi ajolinjaa ja Max Verstappen jäi kaksikon väliin jumiin. Tuloksena oli ketjureaktio, jonka tuloksena kaikki kolme keskeyttivät.

Channel 4:lle kommentoiva Webber harmitteli Räikkösen kohtaloa.

– Sebastian ei missään nimessä tajunnut, että Kimi sai niin fantastisen lähdön, hän keskittyi Maxiin. Kimi sai heistä parhaan lähdön ja sitten tuli shokeeraava tapahtumien ketju, jonka tuloksena he vain osuivat toisiinsa, Webber sanoi ESPN:n mukaan.

– Max Verstappen, täysin syytön. Seb yritti suojata vahvasti vasemmalle. Kimi sai isoimman rangaistuksen koskaan loistavasta lähdöstä. Se vain tuhosi kisan, Webber harmitteli.

Startti: In-car 1:34

Webber naljaili entiselle tallikaverilleen Vettelille, ettei tämä aina tajua, että auto ei lopu siihen, mihin hänen kypäränsä loppuu.

– Seb lähtee täältä palasina. Ferrari ei saanut pistettäkään.

Tuomaristo ei antanut tilanteesta rangaistuksia ja Webberin mielestä oli täysi vitsi, että kuljettajat edes kutsuttiin kuultavaksi.

– Minua turhauttaa, koska meillä oli kisa käsissä, sitten nämä pojat päätyvät seinään ja ovat todella turhautuneita. Näiden poikien sisällä palaa. Sitten heidän pitää mennä johonkin istumaan ja joku sanoo heille, että "no niin, minulla on tämä tässä hidastettuna, tämä pitää nyt tehdä". Se ei ole aitoa, Webber antoi kritiikkiä.

Lue myös:

    Uusimmat