Vettel otti syyt nelossijasta – "Tiimi teki loistavaa työtä"

Sebastian Vettel pitää itseään syypäänä siihen, että Ferrari-kuljettaja ei pystynyt taistelemaan voitosta tai palkintopallisijasta viikonlopun Monacon GP:ssä.

Ferrari valitsi aggressiivisen strategian, kun Vettel pysähtyi ensimmäisten joukossa vaihtamaan alle välikelin renkaat radan alkaessa kuivumaan rankkojen sateiden jäljiltä. Saksalainen juuttui kuitenkin pitkän stintin täyden sadekelin renkailla ajaneen Felipe Massan taakse.

- Me teimme oikean päätöksen. Kun Williams pysähtyi vasta kun hänen oli aika pysähtyä, tilanne näyttää erilaiselta. En ole täysin tyytyväinen, koska vaikka ohittaminen Monacossa onkin vaikeaa, odotin silti jollain tavalla löytäväni mahdollisuuden ohittaa, koska olin nopeampi kuin Felipe, Vettel kommentoi Autosportin mukaan.

Massan käytyä varikolla Vettel menetti kallisarvoisia sekunteja myös Mercedeksen Nico Rosbergin perässä.

- Otimme kiinni Rosbergin joukon ja kun he pysähtyivät, jatkoimme kärjen saavuttamista, koska heillä oli edelleen täyden sadekelin renkaat ja meillä välikelin renkaat. Niin ei kuitenkaan tapahtunut ja syytän eniten itseäni. Tiimi teki kuitenkin loistavaa työtä saadessaan minut Rosbergin edelle, Vettel totesi.

Kisan loppupuolella Vettel jahtasi kolmannella sijalla ajanutta Force Indian Sergio Pereziä. Hän piti yllä myös haaveita voittotaistelusta, mikäli kärjessä ajaneiden Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Daniel Ricciardon olisi pitänyt vielä pysähtyä.

- En ollut varma, kestäisivätkö kärkimiesten renkaat loppuun asti, mutta niin tapahtui. Kun se oli selvää, yritin saada Sergion kiinni ja olin lähellä menettää auton hallinnan kertaalleen, mutta on pakko yrittää. Olimme noin sekunnin nopeampia kuin Sergio, mutta en päässyt ohi. Mutta sellaista on Monacossa.

Vettel tuli lopulta maaliin kaksi sekuntia Perezin perään neljäntenä. Näin Ferrari jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella palkintosijojen ulkopuolelle. Myös tallipäällikkö Maurizio Arrivabene vakuutti kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessaan, että tallin valitsema taktiikka oli oikea.

- Strategia oli oikea, piditte siitä tai ette. Tuossa tilanteessa pitää valita aggressiivinen strategia, Arrivabene totesi.

Lue myös:

    Uusimmat