Vettel varoi sanojaan startin kolarisumasta – törmäys Räikköseen aiheutti mittavat vauriot

Sebastian Vettel oli syystäkin pettynyt, kun hän joutui kommentoimaan Singaporen GP:n tapahtumia media-aitauksessa kisan ollessa vasta alkuvaiheessa.

Paalulta lähtenyt Vettel, hänen rinnaltaan startannut Red Bullin Max Vertappen ja nelosruudusta erittäin hyvin liikkeelle lähtenyt Ferrarin Kimi Räikkönen kolaroivat toisiinsa jo avausmutkassa, ja koko kolmikko joutui keskeyttämään märällä radalla aloitetun kisan.

Tuomaristo tutkii tilannetta kisan jälkeen, mutta hidastusten perusteella näytti siltä, että Vettel saattoi sulkea Verstappenin linjaa liikaa. Hollantilainen törmäsi lopulta Räikköseen, mikä käynnisti ketjureaktion, joka päätti myös Fernando Alonson kisan jo alkukierroksilla.

Media tiedusteli Vettelin näkemystä tapahtumiin kisan ollessa vielä käynnissä.

– En tiedä mitä tapahtui. Sain keskivertolähdön ja siirryin hieman vasemmalle puolustautuakseni Maxilta. Sitten joku törmäsi kylkeeni ja näin myös Kimin auton. En ole varma mitä tapahtui, Vettel pyöritteli.

– Sitten pyörähdin 3. mutkassa, mutta autossa oli jo vaurioita, joten sillä ei ole väliä. Jäähdytin oli rikki, se vääntyi valtavasti, ja menetimme vedenpaineen, joten meidän piti pysähtyä muutenkin.

Mercedeksen Lewis Hamiltonilla on nyt loistava mahdollisuus karata Vetteliltä MM-taistossa. Hamilton johtaa kisaa sen puolivälin jälkeen, ja voitto kasvattaisi hänen MM-johtonsa 28 pisteeseen.

– Kisa on pitkä, mutta olemme väärällä puolella rataa. Emme voi tehdä enää mitään, se on katkeraa, pettynyt Vettel summasi.

Lue myös:

    Uusimmat