Alligaattori sai hepulikohtauksen amerikkalaisperheen kotipihassa – tältä kutsumattoman vieraan riehuminen näytti

Valtava ja vihaisen näköinen alligaattori sai hepulikohtauksen amerikkalaismiehen kodin edessä Etelä-Carolinassa, Yhdysvalloissa. Yllättävän tunkeilijan kolttosista kertoo muun muassa BBC.

Koronavirus on lahjakkaalla tavalla saanut maailman sekaisin maailmataloutta sekä ihmisiä ja eläimiä myöten. 

Siitä ehkä huvittavana esimerkkinä voidaan pitää Fernando Lossadon todistamaa tilannetta kotipihallaan. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Lossadon mukaan sama alligaattori lymyilee hänen kotinsa lähiympäristössä harva se päivä. Koskaan krokotiilieläin ei kuitenkaan ole ollut tulla sisälle asti. 

Lossado kuvasi huhtikuun lopussa ikkunansa läpi, kun Big Georgeksi (suom. Iso-George) nimetty alligaattori sai hepulikohtauksen aivan ikkunan alla. 

Ensin Big George heilautteli päätään valtoimenaan toiselle, minkä jälkeen puutarhakalusteet saivat kyytiä, kun alligaattori intoutui kierimään ympäri pihaa.

Koronaviruspandemian hiljentämät rannat houkuttelevat alligaattoreita

Alligaattorihavaintoja on havaittu Etelä-Carolinassa tavanomaista enemmän kuluneen kevään aikana. Esimerkiksi Kiawahin saarella näköhavaintoja alligaattoreita tavataan tuskin koskaan, nyt havaintoja on tehty enemmän kuin yksi. 

– En tiedä, miksi kaikki on tapahtunut niin yllättäen. Koronaviruksen vuoksi eläimet ympäri maailmaa käyttäytyvät eri tavalla ja esiintyvät näkyvämmin esimerkiksi puistoissa, Kiawahin saaren rannalla alligaattorin nähnyt Rod Buster sanoo The State -sivustolle.

Syynä villieläinten erikoiseen käytökseen uskotaan olevan se, että koronaviruspandemia on hiljentänyt esimerkiksi uimarannat ja muut julkiset paikat taudin aikaansaamien rajoitusten vuoksi. 

Ympäri maailmaa tehty erikoisia villieläinhavaintoja

Pitkin kevättä maailmalla onkin tehty havaintoja ujoista villieläinlajeista, jotka ovat uskaltautuneet kaupunkien kaduille, puistoille ja rannoille. 

Esimerkiksi Intiassa todistettiin toukokuun alussa harvinaista näkyä, kun kymmenet tuhannet flamingot laskeutuivat koronaviruksen vuoksi suljettuun Mumbain kaupunkiin.

Myös Etelä-Afrikassa uhanalaiset pingviinikaverukset aiheuttivat hämmennystä vaappumalla pitkin hiljaisia Kapkaupungin katuja.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Juttua muokattu 3.7.2020 kello 16.09: Korjattu osavaltion nimi. Aiemmin tekstissä luki virheellisesti Etelä-Kalifornia, vaikka kyse on Etelä-Carolinan osavaltiosta. 

Lue myös:

    Uusimmat