Alkon myynti romahti työtaistelun vuoksi

Suurin osa Alkon myymälöistä oli kolmen päivän ajan suljettuna. Alkon myymälät uhkaavat sulkeutua uudelleen joulukuun alussa.

Alkon myynti romahti viimeviikkoisen myyjien työtaistelun takia. Alkon viime viikon myynti oli noin 30 prosenttia normaalimyyntiä alhaisempi. Myynti jäi tällä kertaa 16 miljoonaan euroon, kun edellisvuonna vastaavaan aikaan määrä oli 22,5 miljoonaa euroa.

Suurin osa Alkon myymälöistä oli kolmen päivän ajan suljettuna. Avoinna oli suurin piirtein 40 myymälää, joiden oville ja kassoille muodostui pitkiäkin jonoja.

Alkon viestintäjohtajan Mika-Pekka Miettisen mukaan asiakasmäärissä oli laskua lähes 40 prosenttia.

- Keskiviikkona ihmiset tavallaan vähän hamstrasivat, sillä myynti oli paljon kovempi kuin viime vuonna. Loppuviikkoa kohti myynti tietysti hyytyi, koska myymälöitä oli niin paljon kiinni, Miettinen kuvaili.

Alkon myymälät uhkaavat sulkeutua uudelleen joulukuun alussa, ellei myyjien palkkariidassa siihen mennessä ole saatu aikaan sopua.

Loppuvuosi on perinteisesti Alkoissa vilkasta aikaa. Miettisen mukaan kauppa on korkeimmillaan joulukuussa, joka on aiemmin muodostanut jopa 14 prosenttia vuosimyynnistä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat