Mainos

Alkojen aukioloajat pohdintaan

Sosiaali- ja terveysministeriössä on pohdittu Alkon paikallisaukioloaikojen lyhentämistä. Kansallisessa alkoholipoliittisessa ohjelmassa aiotaan keskustella myös viinakauppojen varhaisemmasta kiinnimenosta.

Sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) pohditaan Alkon paikallisaukioloaikojen lyhentämistä. STT:n saamien tietojen mukaan kansallisessa alkoholipoliittisessa ohjelmassa aiotaan keskustella myös viinakauppojen varhaisemmasta kiinnimenosta. Hallitusneuvos Ismo Tuomisen mukaan asia nousee virallisesti esille viimeistään keväällä, kun STM päivittää Alkon-omistajastrategiansa.

Tuomisen mukaan kyse on tässä vaiheessa valtion viinamonopolin omista, paikallistason päätöksistä, joihin ministeriöllä ei ole halua lakimuutoksin puuttua. Tuomisen mukaan Alkon omistajan, eli valtion tehtävänä on kuitenkin linjata pitkäripaisten vastuu viinan kirojen laimentamisessa sen jälkeen, kun alkoholin hinta ensi vuonna madaltuu ja tuontirajat mm. Virosta höllentyvät.

-Alkojen paikallinen, varhempi kiinnimeno joutuu pohdintaan. Jos STM päättää linjata omistajastrategiaansa tällaisen suosituksen, jokainen kauppa joutuu miettimään rooliaan viinahaittojen torjunnassa, Tuominen muotoilee.

Tuomisen mukaan on mahdollista, että päätös Alkojen aikaisemmasta kiinnimenosta tehtäisiin ainakin Alkon, kunnanvaltuuston tai paikallisen sosiaali- ja terveyslautakunnan yhteisen päätöksen perusteella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.