Alkoholismista avoimesti puhunut Roope Salminen kertoo saamastaan palautteesta: "Kaltaisiani esimerkkejä alkoholismista ei kenties ole vielä tarpeeksi"

4:20
Mitä myönteisiä puolia on alkoholin lopettamisesta seurannut? Katso haastattelu!

Alkoholismistaan puhunut Roope Salminen kertoo saamastaan palautteesta.

Kesäterassi-sarjan jaksossa 19. heinäkuuta Lorenz Backmanin ja Tuija Pehkosen vieraaksi saapui juontaja-muusikko Roope Salminen.

Salminen julkaisi keväällä uuden Kolme käännekohtaa -podcastin. Ohjelman ensimmäisessä jaksossa hän kertoi oman henkilökohtaisen elämänsä suurista käännekohdista.

– Mä olen Roope Salminen ja mä olen alkoholisti. Läheiseni ovat tienneet sen jo varmaan aika kauan, tai aavistelleet, että näin voisi olla. Tiesin sen jo pari vuotta ennen kuin lopetin alkoholin käytön, mutta ajattelin loppuun saakka, että saan sen haltuun, Salminen kuvaili juomistaan.

Salminen kertoi Kesäterassi-jaksossa, mistä tunnisti oman ongelmansa ja mikä sai muuttamaan tapojaan. Juontajan mukaan hän ei lopettanut juomista, kun kerran aloitti. 

– Mulle ei riittänyt se alkoholimäärä, minkä oli suunnitellut juovani. Jos kelasin, että mä lähden kahdelle, join vähintään seitsemän. Sitten kun tulin kotiin, mua vähän vielä ärsytti, jos siellä ei ollut enää bissee. Huomasin ajattelevani alkoholia aika paljon. Jossain vaiheessa se otti vähän synkemmän käänteen. Otti elämää enemmän ja enemmän haltuun ja alko vaikuttaa töihin, ihmissuhteisiin ja kaikkeen sellaiseen, hän kertaa. 

Kun hän kertoi ongelmastaan, sai juontaja paljon kiitosta avoimuudesta, mutta myös soraääniä. Osa ihmisistä ei näe ongelmaa.  

– Ne olivat mulle paljon tärkeämpiä palautteita, koska se tarkoitti, että tällä oli oikeasti väliä, mitä tein. Koska mun kaltaisia esimerkkejä alkoholismista ei kenties sitten ole vielä tarpeeksi. Meillä on jostain syystä sellainen kuva suomalaisilla, että alkoholisti asuu sillan alla, ojassa, on kuollut  tai menettänyt kaikki niiden työt tai mitä ikinä. Itseasiassa suurin osa alkoholisteista on ihan töissä käyviä ihmisiä, joilla on parisuhde ja saattaa olla lapsia. Ja se alkoholismi on hyvin vahvasti piilossa, hän summaa.

Mitä myönteisiä puolia on alkoholin lopettamisesta seurannut? Katso ylhäältä olevalta videolta! 

9:41

Kesäterassi arki-iltaisin klo 19.30 alkaen mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja