Alisa ja Susanna heittivät astetta irstaamman road tripin Suomessa – reitillä muun muassa Hevonperse ja Terskanperä: "Ei tätä tarvinnut miettiä kahta kertaa"

Kajaanilainen pariskunta piirtää taideteoksia kuntoilusovelluksella 0:33
Näinkin karttaan voi piirtää! Kajaanilaisen pariskunnan Sports Tracker -sovelluksella piirtämät upeat kuvat ihastuttavat. Heidän mukaansa taiteen tekeminen on helppoa, kunhan muistaa kiinnittää muutamaan asiaan huomiota.

Runkunneva, Terskanperä ja Hevonperse. Muun muassa näiden viehkeästi nimettyjen kohteiden läpi kulki Alisan ja Susannan maaliskuun alussa tekemä reissu.

Alisan ystävä Susanna Suolahti, 22, bongasi reittiehdotuksen Facebook-ryhmästä. Kansalainen oli ajanut Suomen kartalla lenkin, joka kiersi viehkeästi nimettyjen paikkojen läpi.

Road tripin varrelta löytyivät esimerkiksi Runkunneva, Terskanperä ja Hevonperse. Reittiohjeita jaellaan netissä, ja kaiken päälle reitin ajamalla karttapalveluun voi piirtää penistä muistuttavan kuvion.

Samanlaiselle reissulle Alisa Savolaisen, 18, ja hänen ystävänsä oli päästävä.

– Olemme molemmat vähän pervoja luonteeltamme, Alisa nauraa.

– Olimme jo aiemmin miettineet, että kun kummallakin on ajokortit, lähdetään heti, kun on vapaata. Olihan se aika ex-tempore-juttu.

Parissa päivässä tuhansia kilometrejä

Matkaan lähdettiin lauantaina 7. maaliskuuta 2020, ja kotiin palattiin maanantaina. Ensimmäinen yö vietettiin hotellissa Vaasassa, toinen Kouvolassa sukulaisilla.

Alisa myöntää, että reissun tempo oli suhteellisen kova: kilometrejä kertyi parissa päivässä tuhansia.

– Sanomme yleensä aina ”kyllä” kaikelle, joten ei tätä tarvinnut miettiä kahta kertaa, Alisa sanoo.

Suosikkipaikka Hevonperse

Varsinaisia nähtävyyksiä Suomen rivosti nimetyissä kohteissa, kuten Terskanperässä tai Hevonperseessä, ei ole. Moni reissuetappi itse asiassa sijaitsi keskellä metsää. Yksi löytyi soramontusta, toinen yksityismökin pihalta.

– Missään näistä ei oikeastaan ollut sillä tavalla mitään nähtävää, Alisa kuvailee.

Se ei estänyt jakamasta reissutarinoita ja -videoita Snapchattiin ja Instagramiin. Kaksikon suosikkikohteeksi nousi Oulun lähistöllä sijaitseva Hevonperse.

– Se oli hienoin paikka, maisema ja maasto olivat niin upeat. Olemme molemmat Etelä-Suomesta, joten tämä oli siihen verrattuna niin erilaista.

"Kotimaanmatkailu kyllä kiinnostaa"

Alisakin päätyi lopulta jakamaan reissun hedelmät Naistenhuone-Facebook-ryhmään. Sielläkin pikkutuhma kotimaanmatkailu tuntui kiinnostavan.

– Todella paljon ihmisen merkkasivat kuviimme kavereitaan ja sanoivat, että lähdetäänkö reissuun. Mielestäni se on ihanaa. Uskon, että kotimaanmatkailu kyllä kiinnostaa!

Suomesta löytyy monenlaisia erikoisesti nimettyjä paikkoja, kuten Vittulampi. Piirsimme esimerkkireitin – tällaiselta road trip voisi näyttää: 

Lue myös:

    Uusimmat