Mainos

Alho-Lipponen -kädenvääntö jatkuu

Paljoa kohua herättänyt Alho-Sundqvist sotku sai tänään jälleen uutta lisäväriä. Iltalehti kertoi kansanedustaja Arja Alhon (sd.) sanoneen puhelimessa TV2:n Ajankohtaiselle kakkoselle, ettei pääministeri Paavo Lipponen (sd.) puhunut totta, kun hän toissa viikolla antoi eduskunnalle ilmoituksen toiminnastaan Sundqvist-sopimuksen synnyssä.

Osia tästä taustakeskustelusta oli tarkoitus lähettää Ajankohtaisessa kakkosessa viime viikon tiistaina. Tämä osuus kuitenkin hyllytettiin TV2:n ohjelmajohtajan Arto Hoffrénin määräyksestä. Iltalehti kertoi, että hyllytyspäätöksen taustalla oli Yleisradion toimitusjohtaja Arne Wessberg.

Hoffrén perusteli tänään päätöstään sillä, että hän halusi tutkia, olisiko Ajankohtaisen kakkosen ja Alhon puhelun esittäminen julkisuudessa ohjelmatoiminnasta annettujen sääntöjen vastainen. Hänen mielestään lähettäminen olisi ollut vastoin sääntöjä, sillä puhelu oli ollut luottamuksellinen ja Alho oli kieltänyt sen lähettämisen.

Taustakeskustelu käytiin toissa lauantaina. TV2:sta ei haluttu tänään kommentoida keskustelun sisältöä. Alho sanoi Iltalehden saamien tietojen mukaan tavanneensa Lipposen ilman sitä tietoa, että Ulf Sundqvist esittää sopimusta vahingonkorvauksista. Lipponen oli kutsunut hänet huoneeseensa sanomatta mistä oli kyse. Tässä tapaamisessa Lipponen oli kertonut Sundqvistin sopimushankkeesta.

Lipponen kiisti toissa viikon torstaina eduskunnalle antamassaan ilmoituksessa olleensa asiassa aloitteentekijänä ja sanoi, että Alho oli informoinut häntä asian valmistelusta. Alho vastasi omassa puheenvuorossaan eduskunnassa, ettei pääministerin ja hänen puheidensa välillä ollut ristiriitaa.

Pääministerin ilmoituksen taustalla oli Alhon taannoinen haastattelu TV2:n Mustassa laatikossa. Siinä Alho antoi ymmärtää, että Lipponen oli ollut viime vuonna aloitteellinen asiassa. Lipponen kommentoi tänään vain, että hänellä ei ole mitään lisättävää siihen, mitä hän sanoi eduskunnassa. Hän muistutti, että nyt valmistellaan vastausta asiasta tehtyyn kirjalliseen kysymykseen. Hyllytyksestä hän kuuli ensimmäisen kerran maanantaina.

Kristillisen liiton kansanedustaja Toimi Kankaanniemi on ollut asiassa aktiivinen. Hän vaati jo tänään aamulla Lipposelta uutta, rehellistä ilmoitusta eduskunnalle asiaan liittyvien uusien epäselvyyksien selvittämiseksi. Samaten hän vaati Wessbergiltä selvitystä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.