Mainos

Aleksis Kiven palkinto 1996 Erno Paasilinnalle

Kirjailija Erno Paasilinna saa Aleksis Kiven palkinnon 1996. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura jakaa tunnustuksen joka kolmas vuosi. Sen suuruus on 70 000 markkaa.

Palkinnon saaja julkistettiin tavan mukaan Aleksis Kiven päivänä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiloissa Helsingissä. Erno Paasilinna on suomalaisen kirjallisuuden äänekäs toisinajattelija, mainitaan palkitsemisperusteissa.

Kirjallisessa tuotannossaan Paasilinna on vienyt tiiviin ja taitavan sanomisen laadun useille kirjallisuuden alueille aforistiikasta muistelmiin, dokumenteista elämäkertaan ja romaaniin. Paasilinnan ominta aluetta ovat kuitenkin satiirit suomalaisen yhteiskunnan ilmiöistä, muistuttavat palkinnon antajat.

Hänen keskeisiä teemojaan ovat sananvapaus, ihmisten tasapäistyminen ja virkavaltaisuus. Paasilinna on satiirikkona terävä tyylitaituri, joka jatkaa omaperäisesti suomalaisessa kirjallisuudessa vähän viljeltyä satiirin perinnettä.

Paasilinna julkaisi tänä syksynä uusimman teoksensa. Tähänastisen elämäni kirjaimet sisältää elämäkerrallisia ja kirjallisia muistelmia. Kirjailija on saanut yli 30 vuoden mittaisella urallaan julkista tunnustusta mm. valtion kirjallisuuspalkintojen ja tiedonjulkistamispalkinnon muodoissa. Finlandia-kirjallisuuspalkinnon hän voitti vuonna 1985.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.