Aleksander Barkov tiedostaa joukkueensa ongelmakohdat – ”Jos tämä jatkuu tällä tavalla, ei mitenkään päästä pudotuspeleihin”

Aleksander Barkovin tähdittämän Florida Panthersin alkukausi NHL:ssä ei ole sujunut toivotusti. Joukkue on käynyt tarkasti läpi omia ongelmakohtiaan.

Kun sarjaa on pelattu hieman yli 30 runkosarjaottelua, löytyy Florida itäisen konferenssin sijalta 14. Ottelut eivät ole kulkeneet, ja voitot ova kiertäneet joukkueen kaukaa.

Yksi joukkueen kantavimmista voimista on kapteeninakin toimiva Barkov, joka on kantanut hurjaa vastuuta Floridan hyökkäyksessä. Kippari Barkovin mukaan Panthers-joukkue on tehnyt töitä peliesityksien ja joukkueen heikkouksien parantamiseksi.

– Alkukaudesta alivoima oli aika huonoa, ja joka pelissä meni yksi tai kaksi maalia omiin. Puhuimme joukkueen kanssa, että jos tämä jatkuu tällä tavalla, ei mitenkään päästä pudotuspeleihin. Päätimme, ettei alivoima voi olla näin huonolla tasolla. Olemme parantaneet sitä aika paljon, Barkov kirjoittaa NHL.comin blogissaan.

Alivoimapelin lisäksi ongelmat löytyvät myös puolustuksesta. Florida on päästänyt 31 ottelussa peräti 113 maalia, mikä on kuudenneksi eniten koko NHL:ssä. Vaikka hyökkäyksellisesti peli onkin toiminut kelvollisesti, on puolustusta Barkovin mukaan syytä parantaa.

– Puolustuspäätä pitää parantaa. Ei me voida päästää viittä maalia ottelussa ja yrittää voittaa 6-5. Se ei ole yhden pelaajan tehtävä, vaan kaikkien viiden pelaajan ja maalivahdinkin pitää olla samalla aaltopituudella. Se täytyy pistää kuntoon.

Lue myös:

    Uusimmat