Aleksander Barkov osasi aavistaa valinnan kapteeniksi: "Olen innoissani, enkä voi uskoa, että tämä on totta"

NHL-seura Florida Panthers nimitti Aleksander Barkovin kapteenikseen maanantaina. Barkov on päässyt NHL-uransa alun kielimuurin yli ja toivoo, että joku voisi oppia myös hänen esimerkistään.

Videolla Aleksander Barkovin haastattelu tältä kesältä.

23-vuotias Aleksander Barkov on Panthersin historian nuorin kapteeni. C-kirjainta rinnassaan kantoi aikaisemmin Derek MacKenzie, joka ehti toimia Panthersin kapteenina kahden kauden ajan. Barkov oli viime kaudella seuransa varakapteeni.

Barkov kertoi maanantaina Panthersin nettisivuilla osanneensa aavistaa kapteeniksi nimittämisen.

- Kapteeniudesta puhuttiin kesällä ja ennen leiriä, joten tavallaan tiesin, että minua pyydettäisiin hommaan. Olen innoissani, enkä voi uskoa, että tämä on totta.

Barkov kertoo olleensa monesti kapteenina myös juniorijoukkueissa. Hän on seurannut myös aikuisiällä monen kokeneen pelaajan esimerkkiä.

- Olen seurannut Derek MacKenzietä, Willie Mitchelliä, Ed Jovanovskia ja monia kapteeneita Suomen maajoukkueessa. On tärkeintä johtaa omalla esimerkillä.

- Olen oppinut joukkuetovereiltani paljon. Toivottavasti joku oppii myös minulta.

Hyökkääjä kehuu MacKenzien olevan yksi parhaista kapteeneista hänen urallaan. MacKenzie otti Barkovin kapteeniuden vastaan riemulla.

- Oli suuri kunnia saada pelipaita häneltä. Hän soitti minulle heti, kun kuuli, että minut valittiin kapteeniksi. Hän oli innoissaan ja kertoi auttavansa, jos tarvitsen jotakin.

Panthers luonnehti nettisivuillaan, ettei Barkov ole pukukopin äänekkäin pelaaja, mutta häntä kunnioitetaan eniten. Seuran mukaan kaikki kuuntelevat, kun suomalaishyökkääjä puhuu.

Barkovin mukaan englannin puhuminen oli Floridaan saapuessa hankalaa, joten suomalainen jäi kuuntelijan rooliin. Nyt kommunikointi on kuitenkin helpompaa. 

- Kun tulin seuraan, puhuin kahta kieltä. Ymmärsin englantia, mutta en osannut juurikaan puhua sitä. Nyt ymmärrän kaikkia ja toivon, että he ymmärtävät myös minun puhettani. Ihmiset alkavat ymmärtää millainen tyyppi olen.

Päävalmentaja Bob Boughner sanoi, että Barkovin nostamista kapteeniksi mietittiin pitkään ja hartaasti. Ratkaisu tuntuu kuitenkin oikealta.

- Barkov ei aina saa ansaitsemaansa kunniaa, koska hän on niin hiljainen kaveri. Kun kuitenkin miettii, mien hän pelaa, mitä hän tuo organisaatioon ja kuinka paljon hän merkitsee pelaajille pukukopissa, oli oikea aika nostaa hänet kapteeniksi.

Barkov on historian kahdeksas suomalaiskapteeni NHL:ssä. Aiemmin kunnian ovat saaneet Olli Jokinen (Florida Panthers 2003-08), Mikko Koivu (Minnesota Wild 2009-), Saku Koivu (Montreal Canadiens 1999-2009), Toni Lydman (Buffalo Sabres 2007-08, yksi kiertäneistä kapteeneista), Teppo Numminen (Phoenix Coyotes 2001-03), Teemu Selänne (Mighty Ducks of Anaheim 1997-98) ja Kimmo Timonen (Nashville Predators 2006-07).

Lue myös:

    Uusimmat