Mainos

Aleksander Barkov on jo aivan NHL-palkintosateen äärellä, tuttu asenne puuttuu peliin: "Niistä on aika vaikea puhua"

5:22

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Aleksander Barkov on tehnyt nousua koko sarjan eliittiin. Suomalaisille Barkovin taidot ovat tulleet tutuksi eri ympyröissä. Pohjois-Amerikassa Barkovin osaamiseen on alettu havahtua kunnolla vasta nyt.

Tämän kesän NHL:n palkintojenjakotilaisuudessa Barkov oli ehdolla parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi ja herrasmiespelaajaksi.

Tällä kertaa palkinnot menivät Barkovin osalta sivusuin. Herrasmies-kategoriassa hän oli kolmas ja Selke-äänestyksessä, eli parhaan puolustavan hyökkääjän kategoriassa hän oli neljäs. Barkov olisi voinut olla jo nyt korkealla myös arvokkaimman pelaajan äänestyksessä.

Iso kysymys arvostuksessa kääntyy Pohjois-Amerikan puolelle. Barkov pelaa Floridassa, joka ei ole minkään valtavan kiekkomarkkinan keskellä. Siellä häneltä vaaditaan poikkeuksellisia suorituksia, jotta hänet huomataan laajemman kiekkoyhteisön toimesta.

Nyt tätä havahtumista on alkanut kuitenkin tapahtua. Barkovin nimeä noteerataan yhä enemmän ja enemmän eri kiekkotahojen toimesta. Yksinkertaisesti siksi, koska hän on niin maagisen hyvä jääkiekkoilija.

Tämä on johtanut siihen, että 22-vuotiaana Barkov on jo aivan palkintosateen äärellä.

Kun asiasta puhuu Barkoville itselle, esiin astelee tuttu piirre:

Äärimmäinen nöyryys.

– Ei noista jäänyt mitään hampaankoloon. Ne palkinnot tulevat, jos ovat tullakseen. Eivät ne ole tärkeimpiä asioita. Yritän vain tehdä kaiken niin hyvin kuin mahdollista ja yritän auttaa sillä tavalla joukkuetta. Stanley Cup on kuitenkin se, mistä unelmoin, Barkov sanoo MTV Sportille.

– Niitä henkilökohtaisia palkintoja voi tulla, jos joukkue menestyy ja jos on itse pystynyt auttamaan joukkuetta, Barkov jatkaa.

Fakta on kuitenkin se, että jo nuorella iällä Barkov on noussut aivan NHL:n parhaiden sentterien joukkoon. Varsinkin jos katsellaan kokonaisvaltaista peliä.

Barkov puolustaa tunnollisesti, mutta myös laadukkaasti. Yksi hänen pelinsä näkyvimmistä piirteistä on kyky riistää kiekkoja vastustajilta.

Tähän päälle tulevat muun muassa oveluus ja velhomainen juonikkuus.

Barkoville voi kaavailla tuleville vuosille Selke Trophyä, parhaan puolustavan hyökkääjän pokaalia. Kyseisessä palkintokategoriassa on nähty tähän mennessä vain yksi suomalaisvoittaja. Tällä hetkellä Leijonien GM:nä toimiva Jere Lehtinen voitti kyseisen palkinnon kolmeen eri otteeseen.

– Sen voittaminen olisi suuri kunnia. Niistä on kuitenkin aika vaikea puhua, kun ei ole voittanut mitään, Barkov sanoo nöyränä.

– Jo se, että oli ehdolla, oli iso juttu itselleni. Iso kiitos siitä joukkuekavereille. Ilman niitä en pääsisi tuollaisiin tilaisuuksiin, Barkov jakaa kunniaa ympärille.

Miten Barkov itse on valmistautunut tulevaa NHL-kautta kohden? Muun muassa tästä lisää myöhemmin MTV Sportin sivuilla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.