Mainos

Albright tapasi Netanyahun

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright tapasi tänään Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin. Albrightin kaksipäiväisen Lähi-idän matkan tarkoituksen on pohjustaa osapuolten huipputapaamista myöhemmin tässä kuussa.

Albright kertoi matkalla Jerusalemiin, ettei hän usko saavansa puristettua kokoon sopimusta israelilaisjoukkojen vetäytymisestä Länsirannalta. Tämä jää hänen mukaan presidentti Bill Clintonille, joka myöhemmin lokakuussa tapaa Arafatin ja Netanyahun Yhdysvalloissa.

-Luulen meidän kaikkien tajuavan, ettei aika ole meidän puolellamme ja jos emme pian edisty, saatamme jäädä ilman sopimusta, Albright sanoi tavattuaan Netanyahun Jerusalemissa. Albright siirtyi myöhemmin päivällä palestiinalaisten itsehallintoalueelle Jerikoon, missä hän jatkoi neuvotteluja Arafatin kanssa.

Israel on sanonut, ettei se vedä lisää joukkoja Länsirannalta ennen kuin palestiinalaiset ryhtyvät kovempiin toimiin ääri-islamilaisia vastaan. Palestiinalaiset puolestaan vaativat, että Israel lopettaa juutalaissiirtokuntien laajentamisen Länsirannalla ja pitää kurissa kiihkomieliset uudisasukkaat. Israelin tulisi myös luvata, että se luovuttaa lisää maata ennen lopullisia rauhanneuvotteluja. Rauhanhanke on ollut pysähdyksissä yli puolitoista vuotta. Albrightin mukaan nyt alkaa olla kiire, sillä lopulliset rauhanneuvottelut oli määrä saattaa päätökseen kevääseen 1999 mennessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.