Mainos

Albright Moskovassa

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sanoi päässeensä "hyvään alkuun" keskusteluissa johtavien venäläispoliitikkojen kanssa Moskovassa. Albright neuvotteli tänään pääministeri Viktor Tshernomyrdinin ja ulkoministeri Jevgeni Primakovin kanssa. Albright kieltäytyi kommentoimasta yksityiskohtaisesti neuvottelujen sisältöä. Ulkoministeriön tiedottajan mukaan keskustelut olivat olleet "hyvin rakentavia ja hyvin yksityiskohtaisia".

Huomenna Albright tapaa presidentti Boris Jeltsinin, jonka kanssa Yhdysvaltain uusi ulkoministeri aikoo ottaa esille Helsingin maaliskuista huippukokousta koskevat suunnitelmat.

Albright ja Tshernomyrdin eivät tänään keskustelleet ainoastaan Natosta vaan myös Venäjän ja Yhdysvaltain välisestä kaupasta. Uutistoimisto Interfaxin mukaan maiden väliset kauppasuhteet toimivat dynaamisemmin kuin poliittiset suhteet.

Puola, Unkari ja Tshekki etunenässä

Albrightin vierailu on Yhdysvaltain tuorein taivutteluyritys Naton laajentamiseksi. Ensimmäisenä Naton ovella ovat odottamassa Puola, Unkari ja Tshekki, joiden kanssa jäsenyysneuvottelut saattavat alkaa jo ensi kesänä.

Venäjä on myöntänyt, että se ei pysty estämään laajentumista, mutta on samalla vaatinut, että Naton pitää allekirjoittaa erillissopimus Venäjän kanssa.
(STT-AFP-DPA)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.