Mainos

Ålandsbankenin liikevoitto putosi

Ålandsbankenin iikevoitto laski viime vuonna 17,3 prosenttia 17,4 miljoonaan euroon. Pankin rahoituskate nousi viime vuonna 4,3 prosenttia 33,4 miljoonaan euroon. Parannus johtuu otto- ja anto- lainausvolyymien kasvusta. Osinkotuotot olivat 0,6 miljoonaa euroa. Palkkiotuotot laskivat 14,6 prosenttia 8,9 miljoonaan euroon. Tuotot supistuivat osakkeiden ja pääomamarkkinatuotteiden välityksestä saatujen, kysynnän laskusta johtuvien alhaisempien tuottojen vuoksi.

Pankin omasta arvopaperikaupasta kirjattu tulos oli 1,1 miljoonaa euroa verrattuna 2,6 miljoonaan euroon edellisenä vuonna. Valuuttatoiminnan tulos oli 0,9 miljoonaa euroa, mikä oli hieman alhaisempi kuin edellisenä vuonna. Liiketoiminnan muut tuotot olivat 2,8 miljoonaa euroa. Näihin tuottoihin sisältyy 0,7 miljoonan euron kertaluonteinen tuotto kiinteistöjen myynneistä. Tuotot yhteensä, eli rahoituskate ja liiketoiminnan muut tuotot yhteenlaskettuna, laskivat 2,7 prosenttia 47,8 miljoonaan euroon.

Ålandsbanken kertoo, että sen tarkoituksena on edelleen laajentaa toimintaansa, toisaalta laajentamalla toimintaansa Helsingissä ja toisaalta kehittämällä elektronisia pankkipalveluja. Omaisuudenhoitoon ja arvopaperinvälitykseen liittyviä Ålandsbankenin palveluja ja tuotteita tullaan kehittämään edelleen ja sopeuttamaan kysyntään.

Pankki arvioi rahoituskatteen ja muiden tuottojen yltävän hyväksyttävälle tasolle kovasta kilpailusta huolimatta. Henkilöstökulut ja muut kulut tulevat kasvamaan pääasiassa uuden henkilöstön palkkaamisen ja uuteen tekniikkaan investoimisen seurauksena. Luottotappioiden arvioidaan pysyvän alhaisella tasolla. Kaikkineen tämä johtanee tyydyttävään tulokseen vuodelta 2002.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.