Mainos

Alahärmän rehtori kertoo: Näin kaikki tapahtui

Alahärmän lukiossa tänään tapahtunut traaginen puukotustapaus on järkyttänyt koko kouluyhteisöä. Kesken ruotsintunnin yksi oppilaista tuli luokkaan ja puukotti samalla ikätoveriaan, 18-vuotiasta naista. Nainen on tällä hetkellä tehohoidossa.

Puukotuksesta epäillään 18-vuotiasta alahärmäläismiestä, joka kuoli myöhemmin rekan ja henkilöauton yhteentörmäyksessä.

Lukion rehtori Timo Kuoppalan mukaan koko tilanne oli parissa minuutissa ohi.

– Epäilty poistui luokasta välittömästi puukotuksen jälkeen, ja opettaja huusi minut paikalle. Luokkatoverit olivat jo tilanneet uhrille ambulanssin.

Heti puukotuksen jälkeen koko kouluun - sekä lukioon että sen yhteydessä oleviin yläkouluun ja alakouluun - annettiin keskusradiolla käsky pysyä sisällä luokassa ja lukita luokkien ovet. Koululaiset olivat luokissaan lähes pari tuntia, kunnes poliisi antoi luvan tulla ulos ja kokoontua ruokalaan.

– Meillä on toimintaohjeet yllättäviin tilanteisin, mutta tämä oli kerta kaikkiaan niin akuutti tapahtuma, ettei tähän olisi voinut suunnitelmilla puuttua, rehtori toteaa.

Ruokalassa poliisi antoi koululaisille ja henkilökunnalle ohjeet jatkosta. Osaa oppilaista myös kuultiin päivän tapahtumista ennen kuin heidät päästettiin kotiin.

Huomenna Alahärmän koulu on auki normaalisti, ja rehtorin mukaan normaaliin päiväjärjestykseen yritetään palata mahdollisimman pian. Koululla on aamusta lähtien tarjolla kriisiapua.

– Kaikille, jotka apua tuntuvat tarvitsevan, apua on saatavilla, rehtori sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.