Älä tylsisty sadepäivänä: Nämä puuhat pitävät koko perheen tyytyväisenä

Syyssateet voivat käydä kenen tahansa hermoille etenkin, jos jaloissa pyörii lapsia vailla tekemistä. Sisäpäivästä voi tehdä hauskan, joten älä ihmettele jos lapsesi hihkuvat ilosta seuraavan kerran kun sataa.

Harrastakaa näitä puuhia vain sadepäivinä, jolloin ne tuntuvat erityisiltä vielä loppusyksystäkin.

1. Ryhtykää aarrejahtiin

Tee jokaiselle lapselle oma vihjekartta, jonka yksi ohje johtaa aina seuraavaan. Laita vihjeet kirjekuoriin ja numeroi kuoret, ettei järjestys mene sekaisin. Ensimmäisenä aarteen löytänyt voittaa. Lapset voivat metsästää aarretta myös tiiminä, jos he eivät ole kilpailuhenkisiä.

2. Pitäkää kylpyläpäivä kotona

Jokainen saa ottaa vuorollaan hemmottelevan vaahtokylvyn. Laittakaa myös sauna päälle ja tehkää hemmottelevia kasvo- ja hiushoitoja.

3. Tehkää olohuoneesta telttakylä

Pystyttäkää olohuoneeseen pieni teltta tai tehkää oma telttanne peittämällä sohva ja nojatuolit lakanoilla. Laittakaa telttaan patjoja, tyynyjä ja peittoja ja saatte mukavan sadepäivän sopen.

4. Keksikää uusi leikki

Koittakaa vaikka leikkiä, jossa luotte yhdessä tarinan sana kerrallaan. Tarina alkaa ”olipa kerran” ja jokainen kuljettaa tarinaa vuorollaan eteenpäin lisäämällä yhden sanan. Kannattaa myös valita tarinalle teema, esimerkiksi prinsessasatu tai kummitustarina.

5. Leipokaa

Sadepäivänä on hyvää aikaa leipoa sämpylöitä tai suklaahippukeksejä. Perhe saa viettää yhdessä aikaa ja tuloksena on maistuvia herkkuja!

6. Pitäkää leffafestarit

Valitkaa lempielokuvanne ja katsokaa monta putkeen. Kääriytykää lämpimän viltin alle ja nouskaa ylös vain, jos tarvitsette lisää popkornia.

7. Pitäkää teekutsut

Pukeutukaa parhaimpiinne ja ottakaa esiin paremmat astiat. Kaikkien tulee käyttäytyä kohteliaasti. Tarjolla voi olla teetä, kaakaota, voileipiä ja keksejä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja