Älä tee näitä yleisiä kahvinkeittomokia!

Kahvinkeitto on monen suomalaisen mielestä helppoa, mutta tiedätkö sinä, miten tavallisessa kahvinkeittimessä saa aikaiseksi oikeasti hyvää kahvia?

Pauligin Paula-tyttönä kaksi vuotta toiminut Ulla Ristkari neuvoo, miten hyvää suodantinkahvia keitetään ja mitä mokia tulisi välttää:

1. Annostele kahvi oikein

Kun annostellaan kahvia, laitetaan 1 mitallinen kuppia kohden. 1 kuppi tarkoittaa 1,25 desilitraa, eli vanhaa tassikupillista, ei kahvimukia.

2. Älä tee korkeaa kahvikekoa

Laita aina tasamittoja. Kun kahvi on laitettu suodattimeen ja se on valunut, niin joskus tuntuu siltä, että kahvi on laihaa. Se johtuu useimmiten siitä, että kahvi on kasattu suodatinpussiin korkeaksi kasaksi, jolloin vesi on mennyt vain kahvikeon sivuilta. Silloin keskelle jää kahvia, joka ei ole koskaan ollut kosketuksissa veden kanssa.

3. Älä tasoita kahvikekoa heiluttamalla

Kahvikekoa ei saa kuitenkaan tasoittaa ravistamalla suodatinta. Suodatinpaperi on todella huokosta, jolloin hienoimmat kahvihiukkaset pääsevät pienempiin suodatinpaperin rakosiin ja tukkivat ne. Kahvi ei siis silloinkaan pääse suodattumaan kunnolla. Silloin tulee usein puruja kahviin. Kahvikeko kannattaa siis tasoittaa kahvimitalla tai vaikka sormen päällä.

4. Sekoita valmis kahvijuoma

Valmiin kahvin pitäisi olla noin 75-80 asteista. Kahvijuoma olisi aina hyvä sekoittaa ennen tarjoilua, jotta ensimmäinen kupillinen ei ole liian laihaa ja viimeinen todella paksua.

5. Älä jätä kahvia seisomaan

Kahvi on hyvää tarjottavaksi 30 minuutin ajan keittämisestä. Jos kahvinkeitin on todella puhdas, säilyy kahvi tunninkin.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja