Älä säilyttele turhaan! Kahdeksan vaatetta, jotka sinunkin pitäisi heittää vaatekaapistasi pois

Vaatekaappia siivotessa kannattaa heittää pois kaikki vaatteet, joita et voi tai halua syystä tai toisesta enää käyttää.

Kevätsiivousaika alkaa jo lähestyä. Aiemmin tässä kuussa jaoimme neuvot makuuhuoneen petivaatteiden ja patjan vaihtamiseen, mutta nyt kannattaa suunnata katse toiseen kolkkaan kotona. Tarkemmin sanottuna vaatekaappiin.

Cosmopolitan listasi asiat, jotka jokaisen kannattaisi heittää vaatekaapistaan menemään. Näin tursuilevan kaapin saa siistiksi ja turhat asiat kierrätettyä eteenpäin – eikä näistä vaatteista luopuminen taatusti harmita.

1. Vaatteet, jotka eivät mahdu päällesi

Löytyvätkö kaapistasi edelleen ne housut viiden vuoden takaa, jotka silloin mahtuivat päällesi ollessasi pari kiloa kevyempi? Tavoitepaino toki on mahdollista saavuttaa, mutta vanhoja vaatteita tuskin kannattaa säilytellä sen varalta: Todennäköisesti et edes enää pidä kyseisestä vaatekappaleesta tai se ei sovi muiden vaatteidesi kanssa yhteen.

Sitä paitsi liian pienen vaatteen katseleminen päivästä toiseen ei tee hyvää itsetunnollesi. Heivaa siis pieneksi jääneet vaatteet!

2. Vaatteet, joita et ole koskaan käyttänyt

Tädiltäsi joululahjaksi saatu kamala villapaita, poikaystävän hankkimat mauttomat alushousut ja tunnemyrskyssä ostamasi huivi... Oli vaatteilla tunnearvoa tai ei, jos et ole koskaan käyttänyt niitä, ei vaatteita kannata säilöä kaapissa keräämässä pölyä. Lahjoita vaatteet mieluummin hyväntekeväisyyteen ja voit löytää oikeasti ihmisen, joka ilahtuu niistä.

3. Vaatteet, jotka eivät tuo sinulle iloa

Jos et innostu ajatuksesta käyttää vaatekaapin pohjalle hautautunutta vaatekappaletta, miksi edes säilytät sitä? Hankkiudu eroon vaatteista, joita et halua edes käyttää, ja hanki tilalle mieluummin jotakin, joka saa hymyn huulillesi.

4. Kengät, jotka hiertävät

Vaikka ajatus hiertävien tai hankaavien kenkien heittämisestä voi kuulostaa itsestään selvältä, yllättävän monet pitävät niistä kiinni ajatellen, että ne muuttuvat. Vaikka kuinka laittaisit rakkolaastaria, varpaitasi tulee sattumaan, jos niitä on sattunut aina, kun olet käyttänyt kenkiä.

5. Vaatteet, joissa on tahroja

Lempihameellesi kaatui punaviiniä, et saanut millään tahraa irti ja nyt vaatekappale makaa koskemattomana kaapissa. Kuulostaako tutulta? Tahra ei katoa maagisesti. Vaatetta voi yrittää pelastaa vielä pesulassa, mutta muuten se kannattaa heittää menemään.

6. Vanhat alusvaatteet

Alusvaatteet ovat vaatekaapin yksi helpoimpia säästökohteita: Eiväthän ne näy ulospäin. Nämä ovat kuitenkin ne vaatekappaleet, joita käytät vuoden jokaisena päivänä, joten hyviin kannattaa panostaa. Asiantuntijat suosittelevat vaihtamaan alushousut vuoden välein. Lue täältä, miksi.

7. Vaatteet, jotka eivät käy yhteen muiden vaatteidesi kanssa

Joskus vaateostoksilta voi tarttua mukaan jotakin todella erikoista, joka ei ole ollenkaan omaa tyyliä. Käykin niin, ettei vaate sovi minkään olemassa olevan vaatteen kanssa yhteen. Ellei tarkoituksena ole uudistaa koko vaatekaappia tämän yhden vaatteen ympärille eli ostaa hulluna uutta sisältöä kaappiin, kannattaa luovuttaa ja heivata vaate.

8. Vanhat ja reikäiset sukat

Mikään ei ole niin ärsyttävää sukkalaatikkoa kaivaessa, kun törmätä joko reikäiseen yksilöön tai parittomaan sukkaan. Säästä itsesi turhauttavilta aamuilta ja siivoa sukkalaatikko: Rikkinäiset, kuluneet, kulahtaneet ja parittomat pois!

Lähde: Cosmopolitan

***

Pidä neuleet ja villapaidat hyvänä pidempään! Katso ohjeet mahtavaan viikkaustapaan videolta.

0:48

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.