AL: Tamperelaiskotiin tunkeutunut kaksikko leikkasi sormukset sormesta

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kolme miestä ehdolliseen vankeuteen ryöstö- ja kiristysvyyhdistä, kirjoittaa Aamulehti.

Kaksi miestä oli tunkeutunut kesällä 2008 tamperelaisen pariskunnan kotiin. Heti asunnon ovella toinen miehistä oli lyönyt huoneistossa asuvaa miestä useita kertoja päähän niin, että mies menetti hetkeksi tajuntansa.

Tunkeutujat myös irrottivat pariskunnan kaulassa olleet ketjut ja miehen sormista sormukset sivuleikkureiden avulla.

Miehet veivät asunnosta muun muassa kelloja, rintakoruja, navigaattori ja käteistä rahaa. Yhteensä omaisuutta anastettiin yli 11 000 euron edestä. Lisäksi kaksikko uhkasi ampua pariskunnan polvet hajalle, jos he eivät kahden päivän sisällä toimittaisi uhkailijoille 15 000 euroa.

Pariskunta ei koskaan maksanut vaadittuja rahoja.

Toinen asunnolla käyneistä miehistä tuomittiin ryöstöstä, kahdesta törkeästä kiristyksen yrityksestä ja törkeästä kotirauhanrikkomisesta vuodeksi ja 8 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Kaksi muuta miestä saivat reilun vuoden ehdolliset vankeustuomiot yllytyksestä törkeään kiristykseen ja törkeään kotirauhan rikkomiseen. Toisen pariskunnan asunnolla uhkaillutta miestä ei tuomittu, koska häntä ei ole saatu kiinni.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat