Mainos

Al-Sadrin edustaja: Najafin moskeijan seinään osuma

Irakin shiiakapinalliset ja Yhdysvaltain joukot kävivät yöllä rajuja taisteluja Najafissa. Radikaalin shiiajohtajan al-Sadrin edustajan mukaan taistelut ovat vaurioittaneet shiiojen pyhää moskeijaa.

Najafissa sijaitsevan imaami Alin moskeijan seinä on saanut osuman Yhdysvaltain joukkojen tulituksesta, kertoo shiiajohtaja Moqtada al-Sadrin edustaja Ahmed al-Sheibani. Hänen mukaansa laukaukset olivat repineet reiän moskeijan ulkoseinään. Tietoa ei ole kyetty toistaiseksi vahvistamaan.

Moskeija, jota al-Sadrin johtamat taistelijat pitävät tukikohtanaan, on shiiamuslimien pyhimpiä paikkoja, ja sen vaurioituminen saisi shiiat ympäri maailmaa raivon valtaan. Se myös lisäisi Yhdysvaltain joukkoja vastaan taistelevan vastarintaliikkeen kannatusta.

Yhdysvaltain helikopterit ja tykistö tulittivat rajusti shiiakapinallisia kohti myös varhain tänä aamuna, kertoivat silminnäkijät uutistoimisto Reutersille. Imaami Alin moskeijan ympäriltä kuultiin voimakkaita räjähdyksiä ja tulitusta. Televisiokanava Al-Jazeeran mukaan useita moskeijassa olleita ihmisiä kuoli iskuissa. Yhdysvaltain tankkien kerrottiin vetäytyneen kauemmas moskeijasta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.