Mainos

AL: Käännytettyä lääkittiin vastoin tahtoa Tampereella

Sairaanhoitaja antoi lehtitietojen mukaan Suomesta käännytettävälle ulkomaalaiselle lääkitystä vastoin tämän tahtoa. Poliisin selvitykset asiasta ovat olleet ristiriitaisia, toteaa vähemmistövaltuutettu.

Suomesta käännytettävää ulkomaalaista lääkittiin Tampereella vastoin karkotettavan tahtoa, kertoo Aamulehti.

Sairaanhoitaja antoi käännytettävälle lääkitystä, kun Tampereen poliisi pisti toimeen ulkomaalaisen karkoituksen huhtikuussa 2002.

Vähemmistövaltuutetttu Mikko Puumalainen sanoo, että Tampereen poliisin antamat selvitykset tapauksesta ovat olleet ristiriitaisia. Tapaus sattui vuonna 2002, vaikka poliisi on kertonut, ettei se ole joutunut turvautumaan voimakeinoihin yhdessäkään käännytyksessä vuodesta 2001 tähän päivään.

Tampereen poliisipäällikkö Aapo Nuotia sanoo, ettei hän tiedä lääkintätapauksesta tarkemmin. Sisäministeriön poliisiosaston selvitys asiasta on määrätty salassapidettäväksi.

Vähemmistövaltuutettu Puumalainen moitti Tampereen poliisia eilen useista turvapaikkatutkinnassa todettuista puutteista. Vähemmistövaltuutetun tekemän selvityksen mukaan poliisilaitoksen käytäntö esimerkiksi säilöönotoissa ei ole ollut täysin lainmukaista. Lisäksi turvapaikanhakijoille ei ole riittävän hyvin kerrottu heidän oikeuksistaan.

(MTV3)

(Uutiset klo 8 01.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.