Al-Jazeera joutui tulituksen kohteeksi Gazassa

Uutiskanava al-Jazeera on evakuoinut toimituksensa Gazassa tulituksen takia. Kanavan mukaan tulituksen takana on Israel.  

Al-Jazeeran Gazan toimitus sijaitsee asuinalueella kerrostalon yhdennessätoista kerroksessa. Kukaan ei ole loukkaantunut hyökkäyksessä.  

Israelin hyökkäyksessä kuolleiden palestiinalaisten määrä on noussut tänään jo noin 600:aan. Samaan aikaan naapurimaissa on etsitty avaimia tulitaukoon. Kairossa Egyptin presidentin tavannut Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry kehottaa Hamasia hyväksymään Egyptin ehdottaman tulitaukoluonnoksen. Hamas on aiemmin hylännyt Egyptin tekemän ehdotuksen.  

Israeliin tänään matkustanut YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon puolestaan vetosi konfliktin molempiin osapuoliin, jotta verenvuodatus saataisiin loppumaan.  

-Viestini on sama sekä israelilaisille ja palestiinalaisille: Lopettakaa sotiminen, alkakaa keskustella ja puuttukaa konfliktin pohjimmaisiin syihin, jotta emme ole samassa tilanteessa kuuden kuukauden tai vuoden kuluttua, hän sanoi lehdistötilaisuudessa Tel Avivissa.  

Lue myös:

    Uusimmat