Mainos

Aktivoi aivoja ja tehosta muistia – sinun ei tarvitse kuin hengittää!

Edessä vaativa työtehtävä tai tentti? Jos haluat virittää aivosi terävimmilleen, sinun ei tarvitse muuta kuin hengittää. 

Moni meistä on kuullut tämän neuvon aiemminkin stressaavissa tilanteissa: hengitä syvään. Vaikka neuvo kuulostaa hieman ärsyttävältä, siitä on oikeasti hyötyä. Hengittäminen ei saa sinua ainoastaan rauhoittumaan, vaan se tehostaa huomattavasti myös aivojesi toimintaa. 

Jos haluat muistaa asioita paremmin, asiantuntijoilla on sinulle yksi neuvo: hengitä nenän kautta sisään. 

Tärkeintä on hengittää nenän kautta

Northwesternin yliopiston tutkijoiden mukaan syvään hengittämisellä on positiivisia vaikutuksia koko elimistöön, mutta erityisesti aivoihin. Yliopiston tekemässä tutkimuksessa kävi ilmi, että nenän kautta tapahtuva sisäänhengitys auttoi koehenkilöitä tunnistamaan nopeammin kasvojen ilmeitä ja muistamaan kohteita paremmin. Nämä hyödyt katosivat heti, kun henkilöt ryhtyivät hengittämään suun kautta.

– Merkittävin löytö tutkimuksessa on dramaattinen ero aivojen mantelitumakkeen ja hippokampuksen toiminnassa sisäänhengityksen aikana verrattuna uloshengitykseen, johtava tutkija Christina Zelano kertoo.

Aivojen aktivoitumisen lisäksi tutkimuksessa havaittiin, että hengitys on tärkeässä roolissa vaarallisista tilanteista selviämisen kannalta. 

Paniikissa hengitysrytmimme nopeutuu ja tämän seurauksena käytämme enemmän aikaa sisäänhengitykseen kuin rauhallisina ollessamme. Koska sisäänhengityksellä on todettu olevan myönteinen vaikutus aivojen toimintaan, hengitys auttaa meitä toimimaan nopeammin vaarallisissa tilanteissa. 

Hengittämisellä on vaikutusta myös lihaskipuihin ja ruoansulatukseen. 


Lähde: Prima.co.uk

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.