Mainos

Aktivistit pysäyttivät ydinjätejunan

Korkea-aktiivista ydinjätettä kuljettava saksalainen juna on ollut pysähdyksissä eilis-illasta asti mielenosoitusten takia. Poliisin mukaan aikataulustaan pahasti myöhässä oleva kuljetus ei pääse perille ennen torstaita.

Kiisteltyä kuljetusta vastustavat mielenosoittajat onnistuivat tiistai-iltana pysäyttämään junan kahlehtimalla itsensä ratakiskoihin. Poliisi yritti irrottaa radasta neljää mielenosoittajaa yhtäällä, samalla kun lisää nuoria yritti päästä radan lähelle toisaalla. Mielenosoittajat käyttivät myös sementtiä, jotta heidän irrottamisensa kiskojen rakenteista vaikeutuisi.

Mellakkapoliisin ja ympäristöaktivistien välisissä yöllisissä yhteenotoissa pidätettiin yli 500 mielenosoittajaa. Mutta poliisit myös antoivat kylmässä värjötteleville nuorille vilttejä ja tarjosivat kypäröitään kirpeän pakkasen suojaksi.

Mielenosoittajien tavoitteena on vastaavien kuljetusten lopettaminen kokonaan.

Kaikkiaan kuljetusta on turvaamassa jopa 30 000 poliisia. Poliisi on tuonut lisää vahvistuksia Dannenbergiin, jossa ydinjäte pitäisi siirtää kuorma-autoihin. Jäte on määrä viedä väliaikaiseen varastoon Gorlebeniin odottamaan päätöstä lopullisesta sijoittamisesta. Ympäristöjärjestö Robin Woodin tiedottajan J rgen Satarin mukaan mielenosoittajien tavoitteena ei ole vain kuljetusten vaikeuttaminen, vaan vastaavien kuljetusten lopettaminen kokonaan.

-Me haluamme, että ydinvoimalat suljetaan - välittömästi, Satarin ilmoitti. Saksalaista alkuperää oleva ydinjäte on ollut käsiteltävänä Ranskassa.
(STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.