Mainos

Aktivistit ja tarhaaja saivat ehdollista

Orimattilan käräjäoikeus on tuominnut sekä turkistarhaajan että eläinaktivistit ehdollisiin vankeustuomioihin. Oikeus katsoo turkistarhaaja syyllistyi pahoinpitelyihin ja vaaran aiheuttamiseen ja aktivistien häirinneen kotirauhaa.

Orimattilan käräjäoikeus on tuominnut sekä turkistarhaajan että eläinaktivistit ehdollisiin vankeustuomioihin. Keskiviikkoisen päätöksen mukaan turkistarhaaja syyllistyi kolmeen törkeään pahoinpitelyyn ja vaaran aiheuttamiseen ampuessaan kohti tarhalleen tunkeutuneita eläinaktivisteja itsenäisyyspäivänä 1997. Turkistarhaajan tuomio on yksi vuosi kuusi kuukautta ehdollista vankeutta.

Viiden eläinaktivistin katsottiin syyllistyneen kotirauhan rikkomiseen. Kunkin ehdollinen vankeusrangaistus on neljä kuukautta. Osa heistä on myös syytettyinä parhaillaan Kuopissa käsiteltävässä jutussa, jossa syyte koskee mm. koe-eläinlaitokseen ja turkistarhoihin tehtyjä iskuja. Turkistarhaaja tuomittiin maksamaan kolmelle osumia saaneelle eläinaktivistille yhteensä 4300 markkaa korvauksia kivusta ja särystä. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan Kansaneläkelaitokselle yhden aktivistin sairauspäivärahoja runsaat tuhat markkaa.

Eläinaktivistit puolestaan tuomittiin maksamaan tarhurin avopuolisolle henkisestä kärsimyksestä yhteisvastuullisesti tuhat markkaa. Turkistarhaaja ilmoitti heti tuomion jälkeen valittavansa siitä, koska hänen käsityksensä mukaan vastapuoli kuitenkin valittaa.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.