Mainos

Aktivistit: Eläinlääkärin tarkastus ei muuttanut sikatilan huonoja oloja

Sikatiloilla käyneet aktivistit pitävät eläinsuojelutarkastuksia tehottomina.

Oikeutta Eläimille -yhdistykselle kuvia luovuttaneet henkilöt kävivät Pohjanmaalla sijaitsevalla tilalla 28. syyskuuta. Kuvaajien mukaan tilan karsinoissa oli muun muassa kuolleita ja kuolevia eläimiä sekä sikoja, joilla oli paiseita, haavoja ja murtuneita raajoja.

Aktivistit ottivat 5. lokakuuta yhteyttä läänineläinlääkäri Matti Nybergiin, joka järjesti välittömästi tilalle eläinlääkärin tarkastuksen. Jo seuraavana päivänä Nyberg vastasi sähköpostitse ilmoituksen tehneelle henkilölle, että tarkastuksen tehnyt eläinlääkäri löysi tilalta kaksi kuollutta eläintä, mutta muuten asiat olivat kunnossa.

- Eläinlääkäri ei todennut tilalla eläinsuojelullisia ongelmia, vaan lähinnä raatojen käsittelyyn liittyviä ongelmia, Nyberg kertoo MTV:n uutisille.

Aktivistit kertovat käyneensä tilalla uudestaan vajaan kuukauden päästä tarkastuksesta 3. marraskuuta, jolloin olot tilalla olivat heidän mukaansa ennallaan. Nyberg ei osaa selittää tapahtunutta.

- Nämä ovat todella julmia kuvia, enkä voi millään uskoa, että eläinlääkäri ei puuttuisi tällaiseen. Lihaksi kelpaamattomat eläimet, jotka ovat sairaita ja voivat huonosti, pitää lopettaa. Jos lopettamisessa viivytellään tai se jätetään tekemättä, rikotaan eläinsuojelulakia, Nyberg kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.