Mainos

Aktian voitto kutistui

Aktia Säästöpankin tammi-maaliskuun liikevoitto kutistui yli kolmanneksen vuoden takaisesta ja jäi 6,8 miljoonaan euroon. Pankin mukaan sen antolainaus kehittyi odotettua nopeammin ja muutkin tuotot lisääntyivät, mutta kireä kilpailu kavensi marginaaleja ja söi rahoituskatetta, joka laski 12 prosenttia 17,8 miljoonaan euroon. Aktian luotonanto kotitalouksille kasvoi alkuvuonna melkein 16 prosenttia vajaaseen 1,7 miljardiin euroon ja palkkiotuotot kasvoivat melkein 10 prosenttia 8,1 miljoonaan euroon.

Aktian mukaan pankin aloittama tehostusohjelma ja talouden näkymien koheneminen vaikuttavat myönteisesti koko vuoden näkymiin. Yleisen korkotilanteen ja alenevien marginaalien vuoksi pankki ei kuitenkaan odota kannattavuuden yltävän viime vuoden tasolle. Koko säästöpankkiryhmän liikevoitto tammi-maaliskuulta aleni vuoden takaisesta 9 miljoonalla eurolla ja jäi nyt 22 miljoonaan euroon. Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Markku Ruutun mukaan tulos oli odotusten mukainen ja johtuu pääosin juuri rahoituskatteen heikkenemisestä. -Nykyisillä korkosidonnaisuuksilla rahoituskate heikkenee matalan korkotason aikaan ja vastaavasti paranee korkeamman korkotason aikaan, Ruutu toteaa Säästöpankkiliiton tiedotteessa. Muuten Säästöpankkien liiketoiminta kehittyi hänen mukaansa hyvin, sillä uusia asiakkaita saatiin vuodessa 30 000 ja verkkopalvelusopimusten määrä oli kasvussa. Yhteensä säästöpankeilla oli maaliskuun lopussa yli 700 000 asiakasta.

Säästöpankkien keskimääräinen rahoituskate heikkeni 12 prosenttia eli saman verran kuin keskuspankki Aktialla. Vakavaraisuus oli 15,9 prosenttia eli sama kuin vuotta aiemmin. Säästöpankkien talletukset kasvoivat vuodessa noin 9 prosenttia ja luottokanta 12 prosenttia. Niiden markkinaosuus euromääräisistä talletuksista oli maaliskuun lopussa kasvanut hitusen 8,8 prosenttiin, kun se vuodenvaihteessa oli 8,5 prosenttia.


(STT)

12:11

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.