Mainos

AKT:n luottamusmies tyrmää: AKT:ssa ei ole valtataistelua

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitossa ei ole käynnissä valtataistelua, tyrmää AKT:n toimitsijoiden luottamusmies Jukka Kauppinen.

– En ole sellaista havainnut, ja pidän sitä enemmän mielikuvituksena kuin tosiasiallisena juttuna, Kauppinen sanoo.

AKT:n puheenjohtaja Timo Räty väitti tänään MTV3:n Huomenta Suomessa, että liiton ympärillä olevan kohun taustalla on liitossa käynnissä oleva valtataistelu ja kaikki nyt käynnissä oleva on kytköksissä siihen. Rädyn mukaan valtaa yritetään siirtää liiton jäseniltä ulkopuolisille henkilöille.

Rädyn tukijat julkaisivat viime viikolla tiedotteen, jossa jupakan syyksi nähtiin niin ikään liitossa meneillään oleva vallankaappaus.

Kauppinen ei tunnista vallankaappausyrityksiä AKT:n ulkopuolelta tai liiton sisältä vasemmistoryhmästä.

– Viime aikoina se on ensin ollut, että satama haluaa vallata AKT:n, nyt se (vallankaappaaja) on sitten vaihtunut. En oikein tiedä, mihin se perustuu. Mitään sellaista ei ole, minkä minä tietäisin, että siellä olisi eri poliittiset ryhmittymät valtaamassa jotain.

– Myöskään ulkopuoliset eivät ole varsinaisesti halunneet mitään valtataistelua. Ymmärtääkseni ulkopuolisilta tulleet lausunnot ovat liittyneet perusteettomaan irtisanomiseen ja kiusaamisväitteeseen, Kauppinen jatkaa.

Kauppinen arvioi, että valtataistelupuheilla on tarkoitus yrittää unohtaa, että kyse on pelkästään kiusaamisesta ja työsuhteen päättämisestä.

– Tietooni ei ole tullut sellaista, että siinä olisi ollut joku syy takana. Mielestäni nyt pitäisi keskittyä pelkästään tähän kiusaamisasiaan sekä perusteettomaan työsuhteen päättämiseen. Ei puhuttaisi enää valtataistelusta, eikä puhuttaisi asian sivusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.