Mainos

Akerille aiesopimus Tallinkin risteilijästä

Jos Tallink-varustamo ja Aker Yards pääsevät tilauksesta lopulliseen sopimukseen, uusi risteilyalus toimitetaan varustamolle keväällä 2007.

Laivanrakennusjätti Aker Yards on solminut aiesopimuksen risteilyaluksen rakentamisesta Tallink-varustamolle Suomen telakoillaan.

Kyseessä olisi sisaralus viime syksynä tilatulle yli 200-metriselle risteilijälle, jota rakennetaan parhaillaan Finnyardsin Rauman telakalla. Silloisen tilauksen arvoksi kerrottiin 165 miljoonaa euroa. Finnyardsin viestintäpäällikkö Sinikka Railo arvioi, että uuden tilauksen arvo on samaa luokkaa, mutta tarkkaa summaa ei vielä julkisteta.

-Tämä ei vielä ole lopullinen sopimus, Railo muistutti.

Hänen mukaansa tarkempia yksityiskohtia kerrotaan aikanaan, kun varsinainen sopimus on tehty. Jos se syntyy suunnitelmien mukaisesti, uudemman aluksen on määrä valmistua keväällä 2007.

Railon mukaan Finnyardsilla ei vielä ole tarkkaa suunnitelmaa siitä, rakennettaisiinko myös uusi alus Raumalla. Hänen mukaansa on mahdollista, että ainakin osa rakennetaan jollakin muulla yhtiön telakoista. Muut ovat Helsingissä ja Turussa. Telakat toimivat yhden yhtiön alaisuudessa.

-Töitä siirrellään kapasiteetin mukaan yli paikkakuntarajojen, Railo sanoi.

Railo lisäsi, että Tallinkin kanssa ei vielä ole keskusteltu siitä, millä reitillä he aikovat uutta alusta käyttää.

Raumalla rakenteilla oleva alus on menossa Tallinnan ja Helsingin väliseen liikenteeseen, kun muutamaa vuotta vanhempi Romantika-alus siirtyy Tallinnan ja Tukholman välille. Myös Romantika rakennettiin Rauman telakalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.