Mainos

Akavan tilanne huolestuuttaa STTK:ta ja SAK:ta

Viimeviikkoinen eläkeratkaisu on herättänyt työmarkkinoilla kuhinaa korkeasti koulutettujen Akavan asemasta. Sekä SAK:ssa että STTK:ssa ollaan avoimesti huolissaan Akavan tilanteesta, kun akavalaiset järjestöt jyräsivät puheenjohtaja Risto Piekan (kok.) ja hylkäsivät eläkeratkaisun vastoin puheenjohtajan esitystä.

Johtaja Pertti Parmanteen (sd.) mukaan ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:ssa pohditaan, onko Akava päätöksenteko-ongelmiensa takia kykenevä tulemaan mukaan syksyn tuloratkaisuun. Selvää on, että nykytavalla Akava ei voi jatkaa.

-Ennen kuin edes neuvotteluissa kunnolla päästään vauhtiin, työnantajat tulevat hyvin tarkkaan kysymään, minkälaisella valtakirjalla Akavan neuvottelijat tulevat keskusteluihin mukaan. Ei voida ajatella, että Akava kerta toisensa jälkeen on neuvotteluissa mukana, mutta ei kuitenkaan ratkaisuja hyväksytä. Tilanne ei näytä järin lupaavalta, varsinkin kun aikaa tuloneuvotteluihin on enää kovin vähän.

-Kun kaksi kertaa on näin pahasti oltu ulkokehällä, niin siitä helposti tulee tapa. Vaatii aika selkeää kurssimuutosta, että tämmöisestä tavasta pääsee eroon.

Eläkeratkaisun lisäksi Akava kulki omia teitään myös viime työmarkkinakierroksella, kun se jäi ns. koulutuspalkkaerää koskevien vaatimustensa takia keskusjärjestönä pois tuloratkaisusta. Jos Akava ei saa päätöksentekoaan kuntoon, joutuvat Akavan jäsenliitot arvioimaan, miten jäsenten edut parhaiten hoituvat.

-Onhan näillä liitoilla muitakin keskusjärjestövaihtoehtoja, Parmanne piikittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.