Mainos

Akava tavoittelee kaksivuotista tupoa

Korkeasti koulutettujen etujärjestö Akava tavoittelee kaksivuotista, kaikkia kattavaa tulopoliittista kokonaisratkaisua. Asiasta tänään päättänyt Akavan hallitus perustelee kolmatta peräkkäistä tupoa kansantalouden, työllisyyden ja palkansaajien ostovoiman myönteisellä kehityksellä.

Keskeisiä vaatimuksia tuloratkaisun hyväksymiselle ovat Akavan mukaan kuntasektorin ydinpalvelujen turvaaminen sekä julkisen sektorin palkankorotuksien budjetoiminen erikseen. Ylemmille toimihenkilöille vaaditaan sitovia sopimuskorotuksia riippumatta siitä, onko heillä sitova työehtosopimus.

Akava pitää tärkeinä myös työssä jaksamiseen ja luottamusmiesten oikeuksiin liittyviä uudistuksia. Akavan tavoitteena on sellainen palkankorotusten ja veronalennusten yhdistelmä, joka johtaa nettoansioiden tasasuhtaiseen prosenttikorotukseen kaikissa tuloluokissa.

Akavan vaatimuslistalla ovat ansiokehityslauseke, indeksiehto ja riittävä alakohtainen liikkumavara eri alojen omien etukysymysten hoitamiseksi. Samaa vaati toimihenkilökeskusjärjestö STTK, joka julkisti viime viikolla omat tavoitteensa.

Lisäksi Akava haluaa turvata myös korkeasti koulutettujen naisvaltaisten alojen palkkakehityksen. Kolmas palkansaajien keskusjärjestö SAK ei ole vielä julkistanut tavoitteitaan.
(MTV3-STT)

Akavan tupo-tavoitteisiin tutustui Matti Simula. Akavan puheenjohtaja Risto Piekka kertoo lisää. Äänessä on myös Akava-JS:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi. (2:02)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.