Mainos

Akava takaisi palvelut kuntaliitoksilla ja seutuyhteistyöllä

Akavan puheenjohtajan Risto Piekan mukaan suurten ikäluokkien eläköityminen ja siihen liityyvä työvoiman väheneminen antaa mahdollisuuden uudistaa palvelurakenteita.

Korkeasti koulutettujen Akava kehottaa etsimään kunnissa ennakkoluulottomasti uusia yhteistyön muotoja hyvinvointipalveluissa. Palvelujen takaamiseksi on välttämätöntä lisätä seutuyhteistyötä ja yhdistää kuntia.

- Laajemman alueellisen yhteistyön avulla seudun kilpailukyky paranee ja osaamisen ja innovaatioiden houkutteleminen sinne helpottuu. Valtion pitääkin lisätä vapaaehtoisia kannusteita kuntien yhteistyön parantamiseksi, todetaan Akavan kannanotossa.

Järjestön mukaan vastuu palvelujen järjestämisestä ja niiden tasosta pitää edelleen säilyttää pääosin kunnilla. Samalla kansalaisten valinnanmahdollisuuksia olisi lisättävä erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa.

Miten palvelut sitten tuotetaankaan, niiden taso on määriteltävä ja luotava mittarit muun muassa tuloksellisuuden arviointiin.

- Suurten ikäluokkien eläköityminen ja siihen liittyvä työvoiman väheneminen julkisella sektorilla antaa mahdollisuuden uudistaa palvelurakenteita ja palvelujen sisältöjä, puheenjohtaja toteaa Risto Piekka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.