Mainos

Ajoetäisyydet poliisin tehovalvonnassa

Liikkuvan poliisin Etelä-Suomen osasto suorittaa tällä viikolla tehostettua ajotapa- ja etäisyysvalvontaa.

Valvonnan tarkoituksena on kiinnittää autoilijoiden huomio omiin ajotapoihinsa. Liian lähellä ajamista ei koeta vaaralliseksi, vaikka peräänajot johtuvat pääsääntöisesti liian lyhyestä turvavälistä edellä ajavaan. Syynä liian lähellä ajamiseen voi olla myös piittaamattomuus säännöistä tai keskittyminen johonkin muuhun kuin ajamiseen. Riittämättömät etäisyydet paitsi aiheuttavat onnettomuusriskin haittaavat myös liikenteen sujumista. Riittävin ajoneuvovälein liikkuva jono etenee turvallisesti, jouheasti ja taloudellisesti ilman "haitariliikettä".

Usein ajautuminen liian lähelle edellä menevää ajoneuvoa tapahtuu huomaamatta. Etäisyyden kasvattaminen edellyttääkin kuljettajalta aina tietoista päätöstä. Kunnollinen turvaväli antaa kuljettajalle itselleen aikaa toimia äkkitilanteessa.

Suositeltava vähimmäisetäisyys edellä menevään ajoneuvoon on taajaman ulkopuolella vähintään 3 sekuntia, joka 80 km/h nopeudella tarkoittaa noin 70 metrin matkaa.

Kansalaisilta liikkuvalle poliisille tulevissa valvontapyynnöissä ajoetäisyysvalvonta on noussut yhdeksi toivotuimmista valvontamuodoista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.