Ajaxin päävalmentaja luottavaisena toisen välieräottelun alla – "Ajatusmaailmamme on se, että meidän täytyy voittaa tämä ottelu"

Hollantilainen jalkapalloseura Ajax kohtaa keskiviikkoiltana Tottenhamin Mestarien liigan välierien toisessa osaottelussa. Ajax lähtee kamppailuun hyvistä lähtökohdista, voitettuaan joukkueiden välisen ensimmäisen kohtaamisen vieraissa 1-0.

Ajax keskittyy ottelussa hyökkäyspään vahvuuksiinsa, vaikka joukkueelle riittäisi tasapelikin loppuottelupaikan saavuttamiseen, kertoo Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag Reutersin mukaan.

– Ajatusmaailmamme on se, että meidän täytyy voittaa tämä ottelu ja pelata se omilla vahvuuksillamme, Ten Hag toteaa.

Hollantilaisseura on pudottanut matkalla välieriin suurseurat Real Madridin sekä Juventuksen. Joukkue hallitsi myös ensimmäisen välieräottelun alkua. Toisella puoliajalla Tottenham sai kuitenkin lyötyä painetta Ajaxin puolustukselle.

– Ajatuksemme oli hieman liikaa johtoaseman puolustamisessa, mutta se oli samalla myöskin osoitus vastustajamme vahvuudesta. Meidän täytyy ylittää jälleen yksi raja tulevassa kohtaamisessa. Lähdemme otteluun luottavaisina, terveinä ja innokkaina, ten Hag lupaa.

Ajax voitti viime sunnuntaina Hollannin cupin, kaadettuaan loppuottelussa Willem II:n vakuuttavin lukemin 4-0. Ten Hagin mukaan viikonloppuinen kamppailu ei kuitenkaan ole vaikuttanut joukkueen valmistautumisessa tärkeään Mestarien liigan välieräkamppailuun.

– Pelaajat olivat tottakai onnellisia. Sen kuitenkin huomasi, kuinka he käänsivät saman tien katseensa keskiviikon otteluun. Kaikki tajuavat mistä tässä on kyse, ten Hag lisää

Neljästi Euroopan herruuden voittanut Ajax, tavoittelee ensimmäistä Mestarien liigan loppuottelupaikkaansa sitten vuoden 1996. Monet asiantuntijat eivät ole uskoneet siihen, että hollantilaisjoukkue pystyisi nykyään haastamaan varakkaampia kilpakumppaneita Englannista, Espanjasta tai Italiasta. Ajax-luotsi ei näitä puheita ole kuitenkaan ottanut kuuleviin korviinsa.

– Muutama henkilö joilla on kokemusta tämän tason menestyksestä ovat sanoneet, että on yhä mahdollista saavuttaa hollantilaisseurana paikka Mestarien liigan loppuottelussa. Henkilöt kuten Johan Cruijff, Louis van Gaal sekä Marc Overmars. On meidän vastuullamme todistaa, että he ovat oikeassa, ten Hag sanoo.

Ajaxin puolustaja Daley Blind palasi takaisin kasvattajaseuraansa kuluvaksi kaudeksi, vietettyään edelliset neljä vuotta Manchester Unitedin riveissä. Kokenut Blind ei omien sanojensa mukaan olisi voinut edes uskoa, kuinka jännittävä paluukausi amsterdamilaisseurassa tulisi olemaan.

– Joukkue on kasvanut valtavasti monilla osa-alueilla kuluvan kauden aikana. Tämä on todellakin koko joukkueen yhteinen työ ja olen ylpeä ollessani osa tätä, 29-vuotias Blind toteaa.

Mestarien liiga keskiviikkona:

Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.


Lue myös:

    Uusimmat