Juventuksen haasteena röyhkeä Ajax – "Ei kunnioiteta yhtään ketään, ei mitään pelkoa"

Jalkapallon Mestarien liigan puolivälierien toiset osa-ottelut pyörähtävät käyntiin tiistai-iltana kahdella huippujännittävällä kamppailulla. Juventus ja Barcelona ovat suosikkeja Ajaxia ja Manchester Unitedia vastaan. 

Torinon vanha rouva Juventus saa vieraakseen pirteästi Mestarien liigassa tänä keväänä esiintyneen Ajaxin. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Amsterdamissa 1-1-tasapeliin. Juventuksella on tehdyn vierasmaalin ansiosta pieni etu, mutta C Moren asiantuntija Petri Pasanen uskoo silti Ajaxin mahdollisuuksiin mennä otteluparista jatkoon.

– Ajaxin unelma välieräpaikasta on oikeasti todellinen, joukkue voi hyvin saavuttaa sen. En usko, että Ajax hirveästi tulee muuttamaan omaa pelaamistaan, Pasanen kommentoi.

Ajaxin ennakkoluuloton pelitapa tämän kauden Mestarien liigassa on tehnyt suuren vaikutuksen Suomen maajoukkueen entiseen luottopuolustajaan. Hän pitää Ajaxin suurimpana vahvuutena joukkueen hurmaavaa hyökkäyspeliä, jossa pallo liikkuu nopeasti ja pelaajat vaihtavat paikkaa. Se aiheutti suuria ongelmia Juventuksen puolustukselle avausottelussa.

– Röyhkeä asenne, jossa ei kunnioiteta yhtään ketään. Ei mitään pelkoa, vaikka on ketä maailmantähtiä vastassa. Se yhdistettynä pelaajien jalkapallolliseen osaamiseen, niin siinä tuntuu olevan aika hyvä paketti kasassa tänä keväänä.

Manchester United valtavan haasteen edessä

Illan toisessa kamppailussa katalonialaisjätti FC Barcelona kohtaa Camp Noulla Manchester Unitedin. Barcelona voitti ensimmäisen osaottelun vieraissa 1-0 Luke Shaw'n omaksi maaliksi merkatulla osumalla.

Vaikka Manchester United edellisellä kierroksella onnistuikin tappiollisen avausottelun jälkeen kääntämään otteluparin ympäri sekä pudottamaan ranskalaisen PSG:n jatkosta, Pasanen ei usko, että temppu onnistuisi niin helposti Barcelonan vieraana. 

– Tämä on vielä valtavampi haaste. Jotenkin tuntuu että nyky-Barcelona on sellainen mahti kotonaan Camp Noulla, että se on lähes tekemätön paikka Manchester Unitedille.

Barcelonan kulttipuolustaja Gerard Pique sanoi voitetun avausosan jälkeen, kuinka kyseinen ottelu oli puolustuksellisesti kauden paras. Vaikka monet pitävät Barcelonaa tällä hetkellä suurimpana suosikkina tämän kevään Mestarien liigan voittajaksi, muistuttaa Pasanen, ettei vielä kannata ennakoida.

– Tässä kilpailussa on nähty tällä kaudella, että niin ne jättiläisetkin vaan kaatuvat. Korostan edelleen, että tähän otteluun Barcelona lähtee suosikkina ja vasta sen jälkeen joukkue katsoo eteenpäin, Pasanen summaa. 

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Juventus – Ajax klo 21.55 C More Sport 1
Barcelona – Manchester United klo 21.45 C More Sport 2

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Manchester City – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1
Porto – Liverpool klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat