Mainos

Ajankohtainen kakkonen: Myyrmannin uhrit heitteille

Erityisesti mielenterveyspalveluiden saamisessa oli puutteita, toteaa 115 vakavimmin vahingoittunutta uhria tutkinut kriisipsykologi.

Tutkija, kriisipsykologi Soili Poijulan mukaan Vantaan Myyrmannin pommiräjähdyksen uhreille ja omaisille tarjotuissa mielenterveyspalveluissa oli puutteita.

Poijula sanoi tänään Ajankohtaisessa kakkosessa, että uhreille ja omaisille ei tarjottu mielenterveyspalveluita riittävän nopeasti, aktiivisesti eikä riittävän pitkään. Lisäksi uhrien ja omaisten kriisiterapiaan pääsy viivästyi, se oli liian lyhytkestoista ja psykoterapiakuntoutukseen saattoi päästä vasta useiden kuukausien viiveellä.

Poijula perustaa käsityksensä Myyrmannin pommiräjähdyksen uhrien ja omaisten psyykkisestä selviytymisestä ja hoidosta tekemäänsä tutkimusraporttiin, jossa hän tutki onnettomuuden 115 vakavimmin vahingoittunutta uhria ja omaista.

Myyrmannin pommiräjähdyksessä lokakuussa 2002 kuoli seitsemän ihmistä ja liki 200 ihmistä sai vammoja. Poijulan mukaan ilman vapaaehtoisten järjestöjen keräämää apua suuri osa uhreista ja omaisista ei olisi saanut mielenterveyspalveluja. Tutkimusraportti julkistetaan myöhemmin tällä viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.