Aivoillasi kestää tunnin herätä – näillä ohjeilla aamut sujuvat mukavasti

Mnn.com listasi tavat, joilla aamut onnistuvat miellyttävästi.

Lepää

Vanha, tuttu ja tylsä ohje: ei kahvia illalla, näytöt ja puhelimet kiinni tuntia ennen nukkumaanmenoa. Lue kirjaa, kuuntele musiikkia. Mene kuumaan suihkuun ja sujahda sänkyyn.

Päätä herätä

Jos et pääse ylös aamuisin, syitä voi olla kaksi: et saa tarpeeksi unta, tai et vain ole aamuihminen. Jos saat tarpeeksi unta, koira siirtää aamujasi myöhäisempään: voisitko herätä 7.30 sen sijaan, että kellosi huutaa 6.45? Kun heräämisaika on oikea, herääminen ei ole tuskaista rämpimistä.

Kun kello soi, nouse ylös. Torkutus on vale, jonka kerrot itsellesi: kyllä minä vielä saan nukkua… Et halua aloittaa päivääsi valehtelemalla itsellesi, joten kampea itsesi ylös sängystä. Heti.


Älä avaa sähköpostiasi

Aivoilla kestää tunnin herätä täysin. Älä siis kuormita aivojasi ja pilaa aamuasi työsähköposteilla. Mitä voit tehdä vihaisen asiakkaan valitukselle kotoa käsin? et mitään, mutta aamupalasi on pilalla, koska murehdit työasiaa. Äläkä tunne syyllisyyttä: hyvin menestyneet ihmiset eivät koskaan avaa työsähköpostejaan heti aamulla – Julie Morgenstern -niminen kirjailija on jopa kirjoittanut opuksen aiheesta!

Ole hiljaa

Älä avaa radiota, televisiota ja nettiä heti. Pidä maailma ulkona, jotta saat rauhassa ottaa ohjat aamustasi.

Juo vettä

Aloita päivä suurella lasilla suodatettua tai tavallista vettä. Lisää mukaan vähän sitruunaa, niin saat C-vitamiinia ja puhdistat samalla maksaasi. Vesi huuhtoo myös munuaisesi hereille.

Venyttele, liiku

Aloita aamu joogalla tai muunlaisella liikkumisella. Veri alkaa kiertää ja olet valmis päivään! Keskity hengitykseen ja venyttelyyn kymmenen minuutin ajan.

Meditoi

Meditoinnista on tutkitusti hyötyä tuottavuuden ja keskittymisen kanssa. Hengitä rauhallisesti ja puhdista mielesi – sinun ei tarvitse istua lattialla lootusasennossa! Nollaa pääsi vaikka kahvinkeitintä ladatessasi.

Syö, tai ole syömättä

Aamiaisesta saarnataan aina, mutta jokaiselle välitön aamupala ei sovi. Kuulostele kehoasi: haluaako se suuren aamiaisen, hedelmän vai vain vähän mehua aluksi?

Lue myös:

    Uusimmat