"Aivan uskomaton kokemus" – suomalaisvahti todisti sanoinkuvaamattomia tapahtumia Ruotsissa

Hammarby juhli jalkapallon naisten Ruotsin cupin voittoa massiivisen ennätysyleisön edessä. Joukkueen suomalaisvahti Anna Tamminen kuvailee ottelutapahtumassa vallinnutta tunnelmaa uskomattomaksi. 

Tukholman Tele 2 Arenalla ottelua seurasi peräti 17 623 katsojaa. Kyseessä on Ruotsin cupin yleisöennätys. 

– Aivan uskomaton kokemus. En pystynyt kuvittelemaan, että se voisi olla noin suurta, joukkueen maalia vartioinut Anna Tamminen kertoo MTV Urheilulle.

Hammarby kaatoi Damallsvenskanin kärkipaikkaa pitävän Häckenin puhtaasti 3–0. Myös suomalaiset Eva Nyström ja Adelina Engman kuuluvat mestarijoukkueeseen. 

Cup-voitto oli seuralle historian kolmas. Edellisestä ehti vierähtää peräti 28 vuotta.

Ottelun päätyttyä fanit ryntäsivät satapäin kentälle juhlimaan voittoa pelaajien kanssa. 

Helmareistakin tuttu Tamminen kuvailee hetkeä jopa epätodelliseksi. 

– Katsomot aukesivat ja porukka juoksi kentälle. Sitä on todella vaikea edes kuvailla, koska se oli jotain sellaista, mitä ei ajatellut naisten peleissä kokevansa ihan hetkeen. Aivan mahtavaa, hän jatkaa.

– Halasin ensin paria joukkuekaveria, sitten katsoin ympärilleni ja huomasin, että ympärillä oli ihan hirveästi porukkaa. Lähinnä siinä annettiin ylävitosia ja muutamat halit faneille. 

Joukkueen kannattajat juhlivat pelaajien kanssa railakkaasti myös virallisissa mestaruuskekkereissä. 

– En voi sanoa, että maltillisena pysyi. Fanit oli kutsuttu illallispaikkaan. Laulettiin yhdessä ja käytiin tanssilattiallakin pyörähtämässä. Päästiin fanien kanssa juhlimaan, Tamminen naurahtaa.

Cup-mestaruus oli tukholmalaisseuralle todella merkittävä saavutus. Tammisen mukaan mestaruusjuhlissa seurajohto jakoi vuolaasti tunnustusta joukkueen menestykselle. 

– Tämä oli iso juttu koko seuralle, ei vain henkilökohtaisella tasolla.

– Paljon täytyy antaa krediittiä Hammarbylle, että on pystytty luomaan tällainen kulttuuri myös fanipuolelle. 

Tamminen on voittanut urallaan myös Suomen cupin Åland Unitedin paidassa. Samanlaisia tunnelmakuvia on hänen mielestään epärealistista odotella Suomessa, ainakaan hetkeen. 

– Se on aika kaukainen haave toistaiseksi. Mallia voi ottaa kyllä. Suomessa juhlittiin silloin lähinnä oman joukkueen kanssa. 

– Naisjalkapallo voisi alkaa kiinnostaa enemmän, kun nähdään, että se voi olla laadukasta ja sitä arvostetaan muualla, maalivahti sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat