Nyt puhuu Helmari-legenda, joka sai tehdä tilaa Amanda Rantaselle – vaihtopenkillä koettiin uskomattomia reaktioita

3:32
Katso video! Helmareille upea viime hetken voitto Skotlannista EM-karsinnoissa – pallo kimposi maaliin Amanda Rantasen kasvoista.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijä Linda Sällström sai tehdä tiistaina lopussa tilaa debytantti Amanda Rantaselle, joka iski kasvoillaan Skotlannin vieraissa EM-karsintaottelussa kumoon 1–0. Sällström kertoo nyt uskomattomista tunnereaktioista, joita hän koki lisäajalla vaihdosta käsin.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

– Jännitti ihan sikana istua penkillä. Vikat minuutit olivat ihan piinaavan pitkiä. Toivoin vain, että kunhan saataisiin pidettyä nolla, niin tasapeli olisi ihan huikea tulos meille, Sällström sanoi videoyhteyden välityksellä C Moren studioisäntä Petri Pasasen haastattelussa.

Tuli kuitenkin enemmän.

– Yhtäkkiä Amanda on yksin läpi. Seisomme Sannin (Franssi) kanssa ja huudamme, että "mene, mene, mene!"

– Näimme, että hän otti vähän liian pitkän tatsin. Ehdin jo siinä vaiheessa ajatella, että eipä tässä mitään, ainakin tässä kuluu aikaa ja ehkä saadaan se tasapeli.

Mutta.

– Sitten se pallo kimpoaakin Amandan naamasta maaliin.

– Se riemu penkillä, kentällä ja kaikkialla… Ei tuollaisia tunteita pääse hirveän usein kokemaan. Ihan uskomaton fiilis, Sällström hehkutti.

Ennätykselliset 46 osumaa Helmareissa viimeistellyt ja Paris FC:tä seurajoukkuetasolla edustava Sällström ei muista, milloin hänen urallaan olisi tuntunut niin hyvältä.

– En usko, että mikään itse tekemäni maali olisi ikinä tuntunut noin hyvältä miltä Amandan maali tuntui eilen.

Upeat asetelmat

Lisäajan viidennellä minuutilla tullut osuma toi Helmareille voiton, joka varmisti Suomen paikan vähintään EM-jatkokarsinnoissa. Suomen kanssa tasapisteissä lohkon kärjessä on Portugali. Jännitys jatkuu helmikuulle, jolloin Suomi kohtaa vielä Portugalin ja Kyproksen. Portugali pelaa Suomen lisäksi vielä Skotlantia vastaan.

EM-kisojen karsintalohkoja on yhdeksän, ja lopputurnaukseen suoraan pääsevät kaikki lohkovoittajat sekä kolme parasta lohkokakkosta. Kuusi muuta lohkokakkosta ratkaisevat viimeiset arvokisapaikat jatkokarsintaotteluissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja