Mainos

Aito Maito irtisanoo

Maitotuotteita valmistava Aito-ryhmä pyrkii kustannussäästöihin vähentämällä henkilöstöä. Henkilöstön karsimistarve on noin 60 henkilöä. Ryhmän palveluksessa on tällä hetkellä runsaat 400 henkilöä. Yt-neuvottelut aloitetaan maanantaina. Neuvottelut saadaan päätökseen kevään kuluessa. Henkilöstöjärjestelyt toteutetaan tämän vuoden aikana.

Ryhmän tiedotteen mukaan tehostamisohjelmassa henkilöstökulujen säästötavoite on 10 miljoonaa markkaa ja rahtikustannusten viisi miljoonaa markkaa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu joukko pienempiä säästökohteita. Aito-tuotemerkillä markkinoitavia meijerituotteita valmistetaan Tampereella Maito-Pirkan tuotantolaitoksissa ja Sotkamossa Kainuun Meijerin tuotantolaitoksissa. Maito-Pirkan toimitusjohtaja Jorma Hyrskyluoto arvioi, että irtisanomistarvetta on sekä Tampereella että Sotkamossa.

Aito-ryhmä aloitti toimintansa viime kesänä. Ryhmä on ilmoittanut pyrkivänsä 20 prosentin markkinaosuuteen. Ryhmän mukaan markkinaosuus on nyt noin 15 prosenttia. Ryhmä ei ole onnistunut saamaan Pirkanmaata vahvaksi kotimarkkina-alueekseen. Markkinaosuus on siellä jäänyt samalle tasolle kuin muuallakin maassa. Hyrskyluodon mukaan Aito-ryhmän toiminta oli loppuvuonna tappiollista, koska myyntitavoite ei täyttynyt. Ryhmä on joutunut jalostamaan maitoa jauheeksi, jota viedään maailmanmarkkinahintaan. Jauheen hinta on alhainen ja siksi tuotanto on kannattamatonta. Aito-ryhmän liikevaihto oli viime vuonna 265 miljoonaa markkaa. Tänä vuonna ryhmä pyrkii yli 300 miljoonan liikevaihtoon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.